Харків’яни побачать унікальне видання «Аліси в країні див»

Середа, 6 грудня 2017, 12:31
Нове ілюстроване видання прикрашатимуть малюнки художниці Євгенії Гапчинської.
Харків’яни побачать унікальне видання «Аліси в країні див»

Презентація відбудеться 15 грудня о 14:30 в КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» (вул. Сумська, 37). За словами організаторів, милі та кумедні ілюстрації Євгенії Гапчинської надають відомій казці Льюїса Керролла відчуття душевності та затишку. Зокрема, її зображення самої Аліси – головно героїні казки – є оригінальним та самобутнім.

«Аліса в країні див» Льюїса Керролла - абсолютно особливий твір, загадка, яку кожен повинен розгадати, де кожна подія може мати безліч трактувань, – розповідала Євгенія Гапчинська, – його  образи абсурдні, фантастичні і дуже неоднозначні, а це відкриває необмежені можливості для уяви художника, тому працювати над ілюстраціями до цієї книги було особливо цікаво».

Художниця зазначила, що її Аліса дещо відрізняється від своїх попередниць. Вона сподівається, що такі ілюстрації дозволять під іншим кутом подивитися на вже відомих персонажів та по-новому заглибитися в сюжет вже відомої казки.

За словами розробників, ілюстрації до нової «Аліси» можна «оживити». Для цього потрібно скористатися спеціальним додатком WONDERLAND – AR, який завантажується на планшет або смартфон. «Розпізнати «оживаючу» картинку допоможе спеціальна позначка з кроликом, що біжить. «Наведіть на картинку з позначкою, і герої книги почнуть «оживати» прямо на її сторінках. Дива почнуться прямо на обкладинці», - пояснюють вони.

А сьогодні Харків’янам покажуть «Проповідь на полотні». Як повідомляла «Справжня варта», в галереї «Бузок» відбудеться виставка художників з Івано-Франківська.

comments powered by HyperComments