У ЄрміловЦентрі відкриється британська виставка

Неділя, 11 березня 2018, 17:06
Британська Рада відкриває виставковий сезон 2018 року презентацією робіт учасників програми SWAP: UK/UKRAINE. Вісім художників брали участь у мистецьких резиденціях в Україні та Великій Британії у 2017-му й покажуть результати своїх візуальних досліджень у ЄрміловЦентрі в Харкові з 16 березня по 15 квітня 2018 року.
У ЄрміловЦентрі відкриється британська виставка

Вісім художників із України та Великої Британії (Поліна Карпова, Марія Куликовська, Антон Лапов, Вова Воротньов; Кунг Хва Шон, Стівен Шіхан, Вікі Торнтон, Адам Волкер) представлять підсумки свого перебування в резиденціях у рамках програми SWAP: UK/UKRAINE. Кураторська команда фінальної виставки — Олена Касперович (ЄрміловЦентр), Ілля Заболотний (Британська Рада). Куратор освітньої програми виставки – Анастасія Хлестова (Харківська муніципальна галерея).

«Мистецтво змінює нас і дозволяє краще розуміти одне одного, знаходити спільні цінності й шанувати те, що нас відрізняє. Сучасні мистецькі резиденції – це не тільки можливість подорожувати, це знайомство з новими культурними контекстами й художніми практиками, це можливість презентувати себе і свою країну в світі, набуття нового цікавого досвіду і поштовх до мистецького та особистісного розвитку. Глобальна крос-культурна комунікація, що створюється завдяки мистецьким резиденціям, – важлива складова міжкультурного діалогу України й Великої Британії. Задоволена, що спільно з Британською Радою в Україні, нам вдалося зробити свій внесок у цю справу,» – Наталія Іванова, директор ЦСМ «ЄрміловЦентр», Харків.

«Ми надзвичайно раді успішному продовженню нашої програми резиденцій SWAP для художників і кураторів. Другий рік поспіль завдяки плідній співпраці з нашими партнерами у Великій Британії й Україні нам вдається створювати унікальний калейдоскоп-мозаїку активних взаємовпливів, обмінів і співпраці між культурними середовищами двох країн. Цього року ми організовуємо фінальну виставку з результатами візуальних досліджень наших резидентів 2017 року спільно з постійними партнерами програми — ЄрміловЦентром у Харкові. Головний наратив нашої виставки органічно доповниться насиченою освітньою програмою, кураторами якої виступають наші партнери – Харківська муніципальна галерея. На наш погляд, мистецькі дослідження, рефлексії та демонстрація художніми засобами здатності до дружнього діалогу й порозуміння між людьми надзвичайно важливі у наш час активних соціально-політичних змін», – Ілля Заболотний, со-куратор виставки, програмний менеджер мистецьких проектів Британської Ради в Україні.

SWAP: UK/Ukraine — щорічна програма резиденцій Британської Ради в Україні для художників та кураторів. Програма реалізується у співпраці з Ліверпульською бієнале, наймасштабнішим фестивалем сучасного мистецтва у Сполученому Королівстві, та найбільш інноваційними й експериментальними мистецькими інституціями в Україні. З моменту запуску програми у 2016 році ми підтримали 20 резиденцій (18 для художників і 2 для кураторів) у Ліверпулі, Києві, Харкові, Музичах, Ужгороді та на півострові Бірючий в Азовському морі. SWAP має на меті поєднати художників з обох країн та підтримувати їхній розвиток у міжнародному середовищі. Також програма надає художникам час на дослідження, рефлексію й вивчення мистецьких традицій Великої Британії та України.

Партнер фінальної виставки мистецьких резиденцій SWAP: UK/UKRAINE — ЦСМ ЄрміловЦентр (Харків). Партнер освітньої програми виставки — Харківська муніципальна галерея.

Переглянути розклад освітньої програми можна на "Справжній Варті". 

comments powered by HyperComments