Харківська обласна адміністрація відкрила Міжнародний пленер у Чугуєві

Понеділок, 16 липня 2018, 16:14
Мистецький марафон триватиме декілька тижнів, а у день відкриття Чугуїв прийняв виставку художника з Фінляндії.
Харківська обласна адміністрація відкрила Міжнародний пленер у Чугуєві

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Персональная фиставка Сергія Пієтіля з Фінляндії об`єднала найкращі зразки його графіки. 15 липня, у день старту пленера, гості заходу мали участь приєднатися до історичного флешмобу, подивитися та послухати концерт, а також вивчити роботи учасників пленеру.

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев, звертаючись до гостей та учасників заходу, зазначив, що передає всім вітання від імені губернатора області Юлії Світличної. 

Він також зазначив, що протягом мистецького заходу 15 художників з різних куточків України та світу будуть мандрувати Слобожанщиною та писати картини. Ці твори будуть представлені у «Найбільшій мистецькій виставці живопису просто неба», яка, планується, буде занесена до Книги рекордів України.

«Ми зібралися з чудової нагоди – дати старт багатотижневому мистецькому марафону. Приємно відзначити, що рєпінський пленер став одним з 8 переможців конкурсу Міністерства культури України «Малі міста – великі враження». Це результат плідного співробітництва Харківської обласної адміністрації, обласної ради та місцевої громади», - сказав Анатолій Бабічев. 

Також протягом мистецького марафону пройдуть майстер-класи для учнів та студентів закладів освіти, художників-аматорів, а також для людей та дітей з особливими потребами. Заплановані творчі зустрічі з учасниками пленеру, відвідування музеїв та визначних місць м. Чугуєва, унікальні поїздки на етюди до палацо-паркового комплексу «Садиба» смт Шарівці, палацу Шидловських, «Наталівського парку» - пам’ятки садово-паркового мистецтва, до Краєзнавчого музею ім. Т. Сулими в смт Печеніги, розташованих у Харківській області. Також пройдуть фотовиставки «Історія та сучасність», віртуальні 3D-екскурсії по пам’ятках культурної спадщини міста тощо.

Нагадаємо, цього квітня в Харкові проходив Міжнародний семінар «Культурна спадщина як ресурс розвитку. Можливості в рамках європейських програм», який зібрав більше сотні учасників. Його проведення ініціювало Міністерство культури України, а Харківська обласна державна адміністрація виступила партнером проведення масштабного культурологічного заходу на Слобожанській землі.

comments powered by HyperComments