Новий сезон Харківської філармонії відзначиться цікавими проектами та персоналіями

Юлія Гуш  |  Середа, 29 серпня 2018, 16:48
В місті спостерігається високий інтерес до Харківської філармонії, і цьогорічний концертний сезон має йому тільки сприяти.
Новий сезон Харківської філармонії відзначиться цікавими проектами та персоналіями

4 вересня в Харківській філармонії стартує новий концертний сезон. І з цього приводу запланована ціла низка цікавих концертів, які відзначаться виступами відомих музикантів – як з України, так і за-за кордону. Про це розповів Юрія Янко, директор Харківської філармонії.

«До нас в гості приїде наш знаменитий земляк Віталій Самошко, чудовий піаніст, лауреат першої премії конкурсу королеви Єлизавети, однієї з найпрестижніших у світі, – зазначив він, – крім того, він лауреат багатьох інших конкурсів. На жаль, він вже давно живе в Бельгії. Але знайшов у своєму щільному графіку два дні. Він буде у нас грати геніальний концерт Рахманіна №3».

Також, за словами директора, в Харкові вперше прозвучить симфонія Ігоря Стравинського. Цей твір через відсутність нот ніким не виконувався.

«Але зараз мені вдалося їх розшукати, – розповів Янко, – і ми будемо грати цей чудовий твір. У нас заплановані цікаві вечори із Сергієм Жаданом, нашим чудовим українським поетом. Крім того, запланована ціла низка заходів з нашими активістами. Ми ведемо перемови з різними диригентами та виконавцями. До нас восени збирається приїхати наш земляк, народний артист, диригент Національної опери України з цікавою програмою».

Разом з тим музиканти філармонії також знаходять нові майданчики: в березні харківський оркестр запрошують виступити в Золотій залі Віденської філармонії. За словами Янка, це є не тільки підтвердженням статусу колективу, але й свідченням його високого професійного рівня. Крім того, директор відмічає, що і в рідному Харкові філармонія також користується успіхом.

«Мені приємно, коли я відкриваю якесь харківське видання, а там написано, що серед чотирьох місць, які вони там рекомендують відвідати, на першому місці стоїть Харківська філармонія, – розповів Янко, – це вже багато про що свідчить. Сьогодні інтерес до нас дуже великий. Ми нарешті отримали розширені можливості. Ми можемо робити те, про що мріяли протягом багатьох років. Десятиліттями. А харків‘яни про це мріяли століттями. Так що ми сьогодні на підйомі. І це ставить перед нами більш високі задачі. Які ми, звичайно, мусимо виконати».

Нагадаємо, що 4 вересня в Харківській філармонії розпочнеться новий концертний сезон. На 90-й сезон заплановано чимало концертів і проектів, а також — відкриття великого залу, реконструкція якого триває вже понад 10 років.

comments powered by HyperComments