Класичний Пушкін та сучасний Лермонтов: що харків‘яни побачать в новому сезоні

Юлія Гуш  |  Понеділок, 10 вересня 2018, 17:20
15 вересня Харківський академічний російський драматичний театр ім. А. С. Пушкіна відкриває 86-й сезон.
Класичний Пушкін та сучасний Лермонтов: що харків‘яни побачать в новому сезоні

До нового сезону співробітники театру підготували дві прем‘єри за творами російських класиків. За словами директора Сергія Бичка, нинішній сезон перепадає на святкування 85-ї річниці театру. Він розповів, що зазвичай театрали до таких дат влаштовують великі та пафосні спектаклі, які часом сильно затягуються і гублять інтерес свого глядача. Тому до відкриття нового сезону було вирішено влаштувати прем’єру спектаклю «Євгеній Онєгін» за твором Олександра Пушкіна. Як підкреслив Бичко, цей вибір у всіх аспектах був доречним.   

«Добре відмітити наш день народження виставою, – розповіла Ольга Турутя-Прасолова, головний режисер театру, – і що тут може бути кращим за прем‘єру? Ми вирішили, що це має бути щось за Пушкіним. Прийняли рішення поставити «Євгенія Онєгіна». Репетиції вже йдуть. Готуватися ми почали вже в ці сезони».

Паралельно на Малій сцені театру буде проходити ще один спектакль – «Герой нашого часу» з твором Лермонтова. Це буде постановка, яка має підняти критичний діалог стосовно нашого часу та сучасників.  

«Це експериментальна постановка, – зазначив Олександр Середін, режисер-постановник, – адже на Малій сцені режисери намагаються експериментувати, по-іншому підходити до технологій виробництва спектаклів, до форми, естетики. Тому «Герой нашого часу» – це така спроба поговорити про сьогоднішній час, сьогоднішніх героїв».  

Нагадаємо, що МАСО «Слобожанський» відкриє концертний сезон під керівництвом диригента проекту «Симфо хіп-хоп». Керувати оркестром буде диригент Юрій Яковенко, який працював з колективом під час спільного з групою «Танок на майдані Конґо» проекту «Симфо хіп-хоп». У програмі концерту - музичні історії про яскравих харизматичних жінок.

comments powered by HyperComments