У Харкові відбудеться фестиваль Нового грузинського кіно

Понеділок, 19 листопада 2018, 17:14
4-й фестиваль Нового грузинського кіно, проходитиме в Харкові з 19 по 30 листопада. В межах заходу пройдуть покази картин відомих грузинських режисерів, які неодноразово відзначалися престижними міжнародними преміями.
У Харкові відбудеться фестиваль Нового грузинського кіно

Всього за час фестивалю глядачі зможуть подивитися 5-ть фільмів різних жанрів. Усі стрічки будуть транслюватися мовою  оригіналу з українськими субтитрами. Окрім Харкова, фестиваль грузинського кіно буде проходити в Сумах, Запоріжжі, Львові та Одесі.

Нагадаємо, захід присвячений 100-річнму ювілею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією. В його межах з 19 по 30 жовтня відбудуться покази фільмів відомих грузинських режисерів, які були неодноразово відзначені престижними міжнародними преміями. Під час фестивалю глядачі побачать п‘ять різних стрічок мовою оригіналу. Транслюватися вони будуть з українськими субтитрами.

Розпочнеться фестиваль з показу стрічки «Сповідь» режисера Зази Урушадзе. В ньому розповідається історія священика Георгія, який хоче навернути до релігії мешканців маленького села, куди він приїхав служити. Але для цього священик обирає нестандартний підхід – він організує кінопокази для селян.

Фестиваль грузинського кіно проходить в Києві щороку. Проте відносно недавно його почали проводити ще в шести містах України – і, в тому числі, в Харкові.

 

 

comments powered by HyperComments