Харків об‘єднає більше 40 артистів навколо фестивалю Plan B (фото)

Субота, 16 лютого 2019, 13:00
В межах фестивалю Plan B відбудеться низка різноманітних культурних та соціальних заходів – починаючи з виставок та закінчуючи панельними дискусіями.
Харків об‘єднає більше 40 артистів навколо фестивалю Plan B (фото)

Зокрема, вечірня програма фестивалю обіцяє бути не менш насиченою. Протягом двох днів до Харкова завітає більше 40 артистів – як з України, так і з-за кордону. Наприклад, в місті вперше виступатиме австрійський гурт Sofa Surfers, хіп-хоп виконавиця Alina Pash, Alyona Alyona зі спеціальним фестивальним сетом. За словами організаторів, в ці дні головним майданчиком нічної програми стане Лофт-сцена Оперного театру.

Alina Pash, наголошують організатори, належить до тих артистів, які майстерно поєднують в своїх піснях сучасні музичні тенденції та старовинні етнічні мотиви. Вона зазначає, що українська музика стає все більш популярною.  

«Люди, мабуть, стають краще усвідомлювати, що в них є свої традиції, своя країна, своя мова, – розповіла Alina, – і вона гарно може звучати в піснях. Мені подобається ідея фестивалю. Я в Харкові колись виступала. Але це було не з моєю музикою – з чиєюсь чужою. Мені тут подобалась саме аудиторія, як вона все сприймає.... І я розумію, нас тут чекають. А це, мабуть, найголовніше для артиста». 

За словами співачки, під час фестивалю вона виконає свої нові пісні, які раніше ще ніхто не чув. Зокрема, ці композиції увійдуть в новий альбом. Також під час фестивалю пролунають пісні, які вже відомі її шанувальникам. Alina також розповіла, що українську музику добре сприймають за кордоном. Вона пригадала виступ в межах фестивалю, який проходив на острові Корсика. 

«Там був великий фестиваль, ми там з повноцінною програмою Alina Pash їздили, – розповіла вона, – ми там виступали на великій сцені. І для нас було великим сюрпризом те, як нас сприйняли французи. Бо часом українцям так не виходить віддатись на концертах. Вони не розуміли, що я співаю. Але ловили цей вайп, а потім підходили та говорили «Боже, боже, що це мова така? І чому вона так звучить? Чи африканський, чи індійський, чи це трайбл, і як воно поєднується з репом»... Тобто, для них це було цікаво. Тому я скажу, що за кордоном нас класно сприймають». 

Нагадаємо, що з 15 по 17 лютого у Харкові проходить  мультиформатний фестиваль Plan B. У рамках денної програми фесту буде реалізовано декілька мистецьких проектів. Зокрема, зараз презентується виставка «Tolerance travelling poster show». На ній можна побачити більше сотні плакатів з різних країн світу. До того, як завітати до Харкова, ця виставка вже встигла побувати в Словенії, Чорногорії, Боснії та Герцеговині, Сербії, Іспанії, Нідерландах, США та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Докладніше про програму фестивалю            

comments powered by HyperComments