Оркестр Харківської обласної філармонії виступив на сіннику

Понеділок, 10 серпня 2020, 12:32
Класичні і популярні музичні композиції звучали над скошеним полем біля Федорівки у Вовчанському районі на Харківщині.
Оркестр Харківської обласної філармонії виступив на сіннику

У такий оригінальний спосіб артисти Харківської обласної філармонії привітали хліборобів району, де зібрали найбільший урожай в області - 207 тисяч тонн ранніх зернових і зернобобових.

Зводити солом'яні підмостки почали за тиждень до концерту. Місцеві фермери з усієї округи звезли солому у вигляді прямокутних брикетів. І побудували концертний зал просто неба.

Конструкція ще на стадії будівництва привернула увагу проїжджаючих автомобілів. Водії і пасажири зупинялися, аби зробити селфі.

Директор і головний диригент  Харківської обласної філармонії Юрій Янко розповів, що ідея виступу оркестру в полі народилася спонтанно і була реалізована практично за тиждень. Тобто, будівельні роботи і репетеційно-підготовчі процеси йшли паралельно.

Оркестр Харківської філармонії не вперше виконує класичну музику в незвичайних локаціях: філармоністи грали в метро, де було 6 тисяч слухачів, грали на «Турбоатомі» на величезному верстаті, грали на вокзалі і в аеропорту. Для фермерів музиканти з Харкова підготували півторагодинну програму. У Федорівці звучала, зокрема, «Українська фантазію» та «Запорозький марш» Мирослава Скорика. У концерті взяли участь близько півсотні музикантів. Було велелюдно.

comments powered by HyperComments