Як забрати у банку свій депозит (алгоритм дій і список документів)

Ганна Глебова  |  Вівторок, 14 квітня 2009, 12:32
Якщо вам в банку не віддають депозит, варто одразу ж захищати свої права в суді. Юристи запевняють – банки не мають права затримувати видачу депозитів з поточних рахунків.
Як забрати у банку свій депозит (алгоритм дій і список документів)

Навіть якщо у фінустанові введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, банк зобов'язаний видати гроші на першу вимогу клієнта.

Найдешевше повернути гроші з депозиту і поточного рахунку через суд. Про це кореспондента «Міської Варти» повідомила правозахисник, член громадської всеукраїнскої організації «Захист» Лариса Лядова.

Спочатку треба написати заяву про повернення депозиту на ім’я керівника відділення банку. Заяву слід обов'язково скласти в двох екземплярах: один – собі, інший – банку.

На документах має розписатися співробітник відділення про прийняття заяви, а також поставити дату і печатку банку.

Якщо ви відправляєте заяву рекомендованим листом, необхідно зберегти повідомлення про отримання банком листа. При судових розглядах воно замінить печатку фінустанови на документі.

Після отримання заяви банк протягом місяця зобов'язаний його розглянути і відповісти. Якщо фінустанова відмовляється вирішити справу мирним шляхом, походу до суду не уникнути.

Перед поданням позову до суду вкладнику необхідно підготувати такі документи:

- договір про банківський внесок;
- квитанції про внесення грошей на депозитний рахунок;
- заяву з вимогою повернути гроші;
- підтвердження отримання цього листа банком.
 

comments powered by HyperComments