Студенти теж у списках на отримання держдопомоги на сплату ЖКГ

П'ятниця, 25 листопада 2016, 08:51
В уряді нагадали, хто має право на субсидію.
Студенти теж у списках на отримання держдопомоги на сплату ЖКГ

Українці, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, та студенти мають право на безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг, повідомляє урядовий портал.

«Громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу з безробіття, студентам денної форми навчання при оформленні субсидії враховують фактичний розмір доходу, - зазначається у повідомленні. - А громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, але не отримують допомогу з безробіття, -  один прожитковий мінімум. Для тих, хто не перебуває на обліку в центрі зайнятості і свої доходи декларує як нульові, органи соціального захисту населення рахують два прожиткові мінімуми».

Тимчасово переміщені особи теж мають право на отримання субсидії, оскільки не буде враховуватися у дохід грошова допомога, яка їм виплачується державою.

Нагадаємо,  станом на 1 листопада, в Харківській області споживачі газу, що не оформили субсидію, заборгували 435 млн грн. Про це повідомили в ТОВ «Харківгаззбут». Протягом останнього місяця загальна заборгованість мешканців Харківщини зросла на 100 млн грн. Щомісячно через борги від газопостачання відключають близько 500 домоволодінь,повідомила начальник управління розрахунків за газ ТОВ «Харківгаззбут» Тетяна Харченко.

 

comments powered by HyperComments