"Турбоатом." До конкурсу на держпакет акцій має намір приєднатися Ярославський

Неділя, 29 січня 2017, 13:12
Інтерес бізнесмена - "75% там державного"
"Турбоатом." До конкурсу на держпакет акцій має намір приєднатися Ярославський

Про це Ярославський заявив журналістам у Харкові.

"Турбоатом". 75% там державного. Ми в Давосі зустрічалися з президентом України Петром Олексійовичем Порошенком і мажоритарним акціонером "Glencore" Айваном Глайзенбергом. Це відома світова компанія. Ми домовилися, що, якщо буде відкритий конкурс, то ми будемо брати участь. Спільно DCH і "Glencore", - сказав Ярославський.

Він не сказав, за яку суму розраховує придбати це прибуткове держпідприємство.

"Скільки буде виставлятися. Це не від мене залежить, скільки буде виставлятися. Ви уявляєте скільки він коштує? Не дорожче за ОПЗ. Якщо в мене сил вистачило на ОПЗ, чи не вистачить у мене на "Турбоатом"?", - сказав бізнесмен.

Нагадаємо, що група DCH офіційно повідомила про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) у розмірі 29% статутного фонду. Йдеться про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання даного пакета є конфіденційними. 6 грудня за планом відновлення виробництва, на роботу вийшли співробітники ХТЗ, що безпосередньо залучені до підготовчих процесів, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.

comments powered by HyperComments