Газ з 1 квітня подешевшає, але не для всіх

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:02
Введення абонплати одночасно зі зниженням ціни на 13% вигідно тим, хто опалює газом будинки і не вигідно мешканцям бгатоповерхівок, які готують їжу на газу
Газ з 1 квітня подешевшає, але не для всіх

Наприклад, сім'я з трьох осіб в київській багатоповерхівці з опаленням і гарячою водою за місяць в середньому спалює 13,2 кубометра газу (згідно з соціальної нормі споживання). До першого квітня такій сім'ї доводиться платити 90 гривень, а після першого квітня - 146,4 гривні (79,2 по тарифу за газ і 67,2 гривні абонплати).

Такий приклад наводить видання "Сегодня".

Видання відзначає: Субсидія абонентську плату на газ не покриває. Так, сім'я з двох літніх людей в Закарпатській області за умови, якщо обидва отримують мінімальну пенсію, за всі комунальні послуги з субсидією заплатять не більш 150 гривень, а за абонплату - 204 гривні. Фактично, вартість комуналки для такої сім'ї виростить на 136%. До слова, до кінця цього року субсидію на комунальні послуги будуть отримувати 9 з 15 мільйонів домогосподарств.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Україні ввели абонентську плату за підключення до газопостачання.

Національна комісія державного регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднаний потужність.

Відтепер кожен споживач буде щомісяця платити на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. З 1 квітня тариф для побутових споживачів компанії «Київоблгаз» складе 2,549 коп/м² на годину, для промислових – 3,607 коп/м² на годину.

Також Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокурора, визнавши за ПАТ «НАК «Надра України» право власності на 24% частку Сахалінського родовища. Зазначена частка у праві спільної часткової власності раніше була продана ТОВ «Голден Деррік».

comments powered by HyperComments