Що буде з "Мадам", стане відомо через місяць

Понеділок, 3 квітня 2017, 16:01
Прес-служба Нацбанка офіційно не підтверджує відставку голови установи
Що буде з "Мадам", стане відомо через місяць

ЗМІ в черговий раз повідомили, на цей раз з посиланням на прес-службу Нацбанку, що глава відомства Гонтарева йде у відставку.

Але у прес-службі заявили, що інформацію про відставку вони підтвердити не можуть

- Ми офіційно оголосимо через місяць, - заявили журналістам в НБУ,

Раніше народний депутат України від БПП Ірина Луценко 3 квітня заявила, що Гонтарева йде у відставку.

- Я думаю, що цей запас міцності і той запас роботи, яку вона на себе взяла, підійшов до кінця, - заявила вона.

2 квітня Гонтарева заявила, що "виконала свою місію". Вона запропонувала президенту Петру Порошенко вибрати нового главу НБУ.

Як раніше писала «Справжня Варта», за словами журналіста Олександра Дубінського, "Гонтарева назвала Порошенко ім'я людини, якого пропонує замість себе на пост глави Нацбанку. Ним може стати глава Райффайзен Банку Аваль Volodymyr Lavrenchuk (в правління НБУ вже входять два підлеглих Лавренчука - Сологуб і Борисенко)".

Як пише журналіст, "в Адміністрації президента їй обіцяно імунітет від судових переслідувань до кінця каденції Порошенко, і пакетні домовленості щодо її недоторканності з наступним кандидатом в президенти-приймачем, якщо такий буде.

У свою чергу Лавренчук повинен буде "зачистити" хвости Мадам".

Раніше "Cправжня Варта" писала, що Прес-служба НБУ не підтверджує інформацію щодо відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої.

При цьому це вже не перша спроба Валерії Гонтарєвої скласти з себе повноваження глави Нацбанку за більш ніж 2,5 року роботи і не перші чутки про таку можливість.

"На цей раз, швидше за все, глава держави задовольнить прохання глави регулятора", - йдеться в матеріалі. Цю інформацію підтверджують і в оточенні президента, відзначаючи, що останньою краплею для Гонтарєвої стала ситуація з націоналізацією Приватбанку.

comments powered by HyperComments