Гонтарева сьогодні офіційно заявила про відставку/ Доповнено

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:31
Раніше джерела в Адміністрації президента повідомлюють, що Валерія Гонтарева сьогодні оголосить про свою відставку з поста глави НБУ
Гонтарева сьогодні офіційно заявила про відставку/ Доповнено

Про відставку Гонтарева заявила сьогодні пд час прес-конференції.

«Як і  обіцяла, повідомляю вас про своє звільнення завчасно – за місяць», – заявила Валерія Гонтарева журналістам.

Відповідно до Закону України “Про Національний банк України” Голова Національного банку звільняється з посади Верховною Радою України за поданням Президента України, тож Валерія Гонтарева продовжить обіймати свою посаду до рішення Парламенту.

Голова Національного банку наголосила, що інших змін у складі Правління Національного банку найближчим часом не буде.

Як раніше писала «Справжня Варта», голова Нацбанку України Валерія Гонтарева хаявила журналістам, коментуючи обшуки у Нацбанку: "Я пишу заяву про відставку".

Вона ствердно відповіла на відповідне запитання журналіста під час акції протесту біля свого будинку сьогодні вранці, 6 квітня, трансляцію якої вів телеканал «112».

«Так», - відповіла Гонтарєва. При цьому глава НБУ зазначила, що питання призначення її наступника знаходиться в компетенції президента і Верховної Ради.

«Я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого на своє місце», - сказала вона. Гонтарева підкреслила, що їй не соромно за все ті реформи, які вона провела в країні, і порадила прислухатися до думки міжнародних експертів.

Прес-служба НБУ підтвердила цю інформацію.

"Стосовно відставки Валерії Гонтаревої повідомляємо наступне: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона в черговий раз підтвердила свій намір згодом залишити посаду Голови НБУ", - повідомляє прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта», прес-служба Нацбанка офіційно не підтверджує відставку голови установи.

comments powered by HyperComments