Пенсію можна підвищити, сплатив самому за себе внески до Пенсійного фонду

Четвер, 20 квітня 2017, 15:10
Тобто, якщо ти не оформлен офіційно, то маєш право самостійно сплатити за себе страхові внески

Таке роз'яснення надав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в програмі «Про політику» на Еспрессо.TV.

Розенко сказав: «Щодо офіційного непрацевлаштування на роботу - це в тому числі залежить і від людей, які оформляються на роботу. У кожної людини є право укласти самостійний договір з Пенсійним фондом України, навіть якщо він працює в неформальному секторі економіки, і сплачувати за себе страхові внески».

Також, за словами віце-прем'єра, " у деяких категорій громадян трошки збільшилися доходи, можливо сума субсидій трохи зменшиться. Це очевидний процес, але без суттєвого підвищеня рівня життя українців, без суттєвого зростання заробітної плати і пенсій гворити про те, що кількість субсидіантів різко зменшиться, я думаю, не варто".

Як раніше писала «Справжня Варта», сім’ї, яким з причин несвоєчасного подання місцевими органами влади інформації про склад зареєстрованих осіб та надавачами послуг – про перелік житлово-комунальних послуг і встановлених тарифів, субсидія нарахована «заднім числом», зможуть використати «переплату» в повному обсязі.

Як повідомили у Мінсоці, субсидія призначається з моменту подання заяви та, відповідно, здійснюється перерахунок коштів. Але бувають випадки, їх меншість, коли документи оформлені, до прикладу,  з січня, а субсидія надійшла у квітні.

 Якщо сім’я весь цей час – у  січні, лютому, березні - сумлінно сплачувала рахунки за комунальні послуги і на момент надходження субсидії у неї на рахунках з’явилася переплата за рахунок власних платежів, то така сім’я вправі скористатися нею коли завгодно.  Наприклад, якщо родина користується газом, то переплату можна використати у літні місяці або тримати її до зими; якщо централізоване опалення – кошти знаходитимуться на рахунку до наступного опалювального сезону.

comments powered by HyperComments