Часник може подорожчати

Неділя, 7 травня 2017, 18:23
Через похолодання, яке можна було спостерігати з 18 по 26 травня, врожай часнику опинився під загрозою.
Часник може подорожчати

Про це заявив керівник ООО «Агроаналіз» Вадим Дудка. За його словами, втрати часнику через вимерзання складають від 5 до 20%. При чому аграрії скаржаться на повільний розвиток рослин та пожовтіння листя. За останні три тижні у багатьох ситуація в даній сфері погіршилась. Був проведений аналіз більше трьохсот зразків. Експерт зробив висновок, що проблема полягає не в інфекції, а в похолоданні, передає АгроПортал.

За словами Вадима Дудки, після м’якої зими і ранньої весни рослини вийшли зі стану спокою та почали швидко розвиватися. Але в квітні вдарив мороз, що стало стресом для багатьох культур. Через такі різки зміни погоди їх розвиток порушився. Як приклад, Дудка привів один з часникових посівів. Там, за його словами, частина грядок була покрита агроволокном. І вони активно розвивалися, а той же час посіви, які залишились непокритими – відставали у розвитку. Тому тільки тепло зможе кардинально змінити цю ситуацію.

Як повідомляла «Справжня варта», в Україні починають працювати магазини, які торгують фермерськими продуктами. Перший такий буде відкритий в Київській області. До представлених товарів будуть висуватися певні вимоги. Наприклад, вони  не повинні містити ГМО чи гормони росту. Крім того, якість їх виробництва буде перевірятися прямо на фермерських господарствах.

 

comments powered by HyperComments