Світлична поставила умови агровиробникам і тим, хто їх контролює

Понеділок, 15 травня 2017, 16:01
Аграріям - показувати реальну урожайність. Їхнім контролерам - не допускати рейдерські атаки на фермерів
Світлична поставила умови агровиробникам і тим, хто їх контролює

Про це губернаторка заявила під час Ради регіонального розвитку.

Юлія Світлична -Держгеокадастру в Харківській області: «Ви ефективно працюєте з учасниками АТО щодо виділення земельних ділянок. Вони добре про вас відгукуються. Але я хочу чути такі ж позитивні відгуки щодо вашої роботи й від працівників агропромислової сфери".

Юлія Світлична - правоохоронцям та представникам органів юстиції: "Окремо звертаюся до правоохоронців та представників органів юстиції щодо недопущення рейдерських атак на сільгосппідприємства. Необхідно більш активно діяти щодо знищення корупції у земельних питаннях - в усіх органах влади, від місцевих до підрозділів Держгеокадастру. У Харківській області повинна бути координація дій усіх силових структур та органів державної влади щодо убезпечення чесного фермера від ризиків».

Юлія Світлична - керівникам районів: «Маємо випадки, коли два підприємства поряд - державне і приватне - показують урожайність 18 ц/га та понад 40 ц/га відповідно. Це можна пояснити лише навмисним заниженням показників з метою набити власні кишені та не платити в бюджет. Надходження в бюджет - це розвиток громади. А державні підприємства мають працювати на інтереси громади».  «Моя вимога до керівників районів – це всебічна допомога фермерським господарствам та сільгоспвиробникам. Моє прохання до аграріїв: якщо ви бачите штучні перешкоди своїй діяльності, інформуйте обласну державну адміністрацію. Я маю повну нетерпимість до зловживань і буду реагувати на це. Жорстко – відповідно до законодавства України».

У своєму фейсбуці голова ХОДА відзначила головні моменти "агрочастини" наради.

Серед них - "Необхідно продовжити роботу щодо повернення державі раніше вкрадених у неї активів. До речі, вважаю що в минулому році діяльність органів прокуратури в цьому напрямку була досить ефективною, багато підприємств та земельних ділянок повернуто громадам і державі".

Як раніше писала «Справжня Варта», також сьогодні губернаторка "анонсувала" продовження кадрових змін на Харківщині.

«В подальшому також плануються кадрові зміни як у структурі районних державних адміністрацій, так і всередині самої ХОДА й у керівництві територіальних органів і управлінь центральних органів виконавчої влади. Ці зміни будуть ініційовані керівництвом обласної державної адміністрації, - попередила голова ХОДА Юлія Світлична під час засідання Харківської ради регіонального розвитку . - Вважаю, що ті, хто не встигає за ритмом і темпом роботи керівництва області та не відповідають вимогам громадян та жителів області, не демонструють своїх професійних здібностей, повинні просто поступитися місцем тим, хто зможе кваліфіковано працювати та виконувати завдання, які регламентуються Президентом України та впроваджуються Кабінетом Міністрів».

comments powered by HyperComments