Коли виникає заборгованість по субсидіям за газ

П'ятниця, 16 червня 2017, 12:11
Міністр соціальної політики України про зекономлену субсидію
Коли виникає заборгованість по субсидіям за газ

Андрій Рева перерахував випадки виникнення заборгованостей  по субсидіям за газ, - повідомляє «Справжня Варта»

Такі заборгованості виникають, за словами міністра, тоді, коли:

1. у разі споживання домогосподарством послуг понад встановлені соціальні норми;

2. несплата рахунку за спожитий газ у травні 2017 року;

3. наявна заборгованість на початок опалювального сезону, яка не сплачена отримувачем субсидії протягом опалювального періоду (така заборгованість субсидією не перекривається).

«Хочу чітко прояснити – якщо люди зекономили субсидію, і ця субсидія закриває практично усі розрахунки по газу, то вимога сплати обов’язкової частки платежу – абсолютно не законна. Тому несплата обов’язкової частки платежу, в разі наявності невикористаних сум субсидій, не може бути підставою для нарахування отримувачу боргів», - наголосив Міністр.

Рева відзначив, що є борги, які створюються штучно газопостачальними організаціями, і їх потрібно контролювати. Тому звертаюся до керівників органів соціального захисту населення, які повинні провести звірку з відповідними постачальниками послуг та інформувати керівництво обласних державних адміністрацій і правоохоронні органи про виявлені порушення з боку таких організацій. Ті, хто намагається нажитися на людях, – повинні притягатися до відповідальності.

Як раніше писала «Справжня Варта», постачальники житлово-комунальних послуг зобов’язані здійснити перерахунок платежів на користь субсидіантів.

Мінсоц роз'яснив, що несплата обов’язкового платежу у разі наявності зекономленої субсидії не є підставою для нарахування боргу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments