Людям приходять додаткові платіжки за комуналку без жодних підстав - Гройсман

Середа, 21 червня 2017, 10:04
Наявність таких фактів по регіонах констатував прем'єр-міністр
Людям приходять додаткові платіжки за комуналку без жодних підстав - Гройсман

Це є неприпустимим явищем, і місцева влада має зупинити цей процес. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з главами областей, - повідомляє «Справжня Варта»

У ході наради стало відомо, що в деяких регіонах людям приходять додаткові платіжки, зокрема, за постачання газу, в той час, як жодних підстав для додаткових нарахувань немає і нормативних рішень про додаткові платежі не існує. Більше того, додаткові платежі з’являються вже після проведення звірок, коли по деяким домогосподарствам встановлено факт економії субсидій, і люди очікують на виплату грошей за зекономлені ресурси, як це передбачає рішення Уряду.

Коментуючи таку ситуацію, Глава Уряду звернувся до місцевих голів: «Боронь Боже, щоб хтось виставив зайві рахунки! Будете нести за це персональну відповідальність. Наголошую на цьому! Якщо хтось в областях виставив людям додаткові рахунки - перевірте інформацію по всім постачальникам і зупинить їх».

Як раніше писала «Справжня Варта», глава Уряду не виключив кадрових рішень щодо голів областей за провал програми встановлення лічильників та ведення обліку споживання енергоресурсів в регіонах.

Кабінет Міністрів України планує в середу, 21 червня, ухвалити рішення про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях, але вимагає від місцевої влади забезпечити 100-відсоткові розрахунки з постачальниками ресурсів.

«Ми проводимо верифікацію всіх пільг та субсидій. Ми закумулювали 15 млрд грн для проведення розрахунків по пільгах та субсидіях. Цієї середи (21 червня) буде прийнято рішення Уряду про зміни до бюджету, направимо його в Парламент і будемо просити парламентарів підтримати, - сказав Глава Уряду. – Разом з тим рівень розрахунків за винятком пільг та субсидій має становити 100%. Це відповідальність місцевої влади».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments