Овочі подорожчають мінімум на 70%

Вівторок, 20 червня 2017, 14:03
Буряк, морква, капуста, цибуля і картопля
Овочі подорожчають мінімум на 70%

Причина - не в формуванні врожаю, а в тому, що як мінімум на 30% посаджено менше площ, - повідомляє «Справжня Варта»

"Це вплине на формування врожаю негативно, і врожай буде як мінімум на 20-30% менше, в порівнянні з минулим роком".  Таку думку висловив глава Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич, передає «ГолосUA».

За слвоами експерта, погодні умови в поточному році негативно вплинули на розвиток теплолюбних овочів — томатів, перцю, баклажанів.

«Раніше я прогнозував, що овочі в жовтні 2017 року, в порівнянні з попереднім роком, будуть дорожче до 70%, тепер я розумію, що ціни підвищаться не до 70%, а від 70%», — додав аграрій.

Як раніше писала «Справжня Варта», ціни на ранню капусту в цьому році вже більш ніж в 10 разів перевищують ціни на середину червня 2016 року.

Сьогодні капуста великим оптом надходить в продаж по 7-12 грн / кг (0,24-0,41 євро / кг), що мінімум на 20% дорожче, ніж тижнем раніше. Нагадаємо, в кінці травня дана продукція надходила в продаж від 6 грн / кг (0,20 євро / кг). Ситуацію, що склалася учасники ринку пояснюють дефіцитом великих партій капусти в господарствах, в той час як закупівельна активність оптових компаній залишається досить високою. Недолік пропозиції, в свою чергу, пов'язаний з тим, що фермери в поточному сезоні скоротили площі під ранньою капустою. Крім того, урожай капусти в багатьох господарствах серйозно постраждав від несприятливих погодних умов навесні.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments