Люди без страхового стажу не пропадуть - міністр

П'ятниця, 23 червня 2017, 11:09
Рева відмовляється зменшувати страховий стаж
Люди без страхового стажу не пропадуть - міністр

Страховий стаж є одним з ключових елементів забезпечення справедливості пенсійної програми, - вважає Міністр соціальної політики  Андрій Рева, - повідомляє «Справжня Варта»

Саме стаж дозволяє об’єктивно оцінювати внесок кожного у пенсійну систему, та, відповідним чином диференціювати умови призначення пенсій.

«Інших прийнятних варіантів вирішення проблем пенсійної системи та повернення довіри до неї людей, крім збільшення ролі страхового стажу, сьогодні не існує. Таким чином, тривалість стажу прямо впливає на час виходу на пенсію, а формула розрахунку розміру пенсій є зрозумілою для усіх, простою та справедливою, і складається всього з трьох елементів: розмір середньої зарплати за три роки до звернення за пенсійним забезпеченням, індивідуальний коефіцієнт заробітку та коефіцієнт страхового стажу», - пояснив Міністр.

Урядовець розповів і про долю тих громадян, які з різних причин не виконали умови пенсійної програми у частині наявності мінімального страхового стажу. Так, за його словами, ці люди не залишаться без уваги та будуть охоплені державною програмою соціальної допомоги.

«Питання пенсійного забезпечення та соціальної допомоги повинні бути розділені раз і назавжди. Ті, хто виконав умови пенсійної програми, обов’язково отримуватимуть пенсійне забезпечення. Але це не означає, що ті, хто не виконав ці умови залишаться без уваги держави – для таких людей буде діяти програма соціальної допомоги, відповідно до якої вони отримуватимуть дохід не менше прожиткового мінімуму, частиною якого буде державна грошова допомога», - заявив Андрій Рева.

Як раніше писала «Справжня Варта», як розрахувати розмір своєї пенсії / формула.

Законопроект щодо реформування пенсійної системи вводить чесні та прозорі правила визначення розміру пенсій для усіх громадян, без огляду на статус та місце роботи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments