Якою буде пенсія після реформи

Середа, 6 вересня 2017, 11:13
Кефіцієнт заробітної плати у формулі розрахунку пенсії вимагає окремої уваги
Якою буде пенсія після реформи

Нова пенсійна формула проста, але вирахувати самому коефіцієнт у неї складно - існують різні методики обчислення індивідуального коефіцієнту заробітку

проте можна звернутися до органів Пенсійного фонду, у розпорядженні яких є відповідні дані для кожного українця, та дізнатися як саме збільшиться розмір пенсії після проведення реформи, - повідомляє «Справжня Варта»

Таке роз'яснення надав  Міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу ICTV.

Рева: “Для людей, які працювали до, та після 2000 року, існують різні методики обчислення індивідуального коефіцієнту заробітку, адже навіть грошові одиниці були різні. Тому порівнюється заробітна плата по кожному місяцю з середньою заробітною платою в ті місяці по країні. Таким чином, виводиться коефіцієнт, який є унікальним для кожного громадянина, вирахувати самому цей коефіцієнт складно, проте можна звернутися до органів Пенсійного фонду, у розпорядженні яких є відповідні дані для кожного українця, та дізнатися як саме збільшиться розмір пенсії після проведення реформи".

Формула розрахунку пенсійного забезпечення після проведення пенсійної реформи буде такою:

Розмір пенсії = Сз × Ікз × Кс

Сз – розмір середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії.

Ікз – індивідуальний коефіцієнт заробітної плати (співвідношення розміру отримуваної зарплати по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески – цю інформацію кожен може отримати у будь якому відділенні Пенсійного фонду);

Кс – коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи особи на величину оцінки одного року страхового стажу.

Як раніше писала «Справжня Варта», законопроект щодо реформування пенсійної системи вводить чесні та прозорі правила визначення розміру пенсій для усіх громадян, без огляду на статус та місце роботи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments