Ємність харківського IT ринку в 2017 році склала 803 млн. доларів

Середа, 18 липня 2018, 12:22
За півроку дослідники консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers обробили анкети 40 найбільших ІТ-компаній регіону, які складають 20% усього ринку. Свої анкети надіслали вузи і технікуми міста.
Ємність харківського IT ринку в 2017 році склала 803 млн. доларів

Про це повідомлялося на підведенні підсумків трирічної роботи Харківського IT Кластера.

"До 2025 року обсяг ринку в Харкові може вирости в 2 рази. А при позитивному сценарії розвитку і наявності сприятливого бізнес-клімату до цієї цифри можна додати ще 15 % ", - йдеться у дослідженні. 

За даними PricewaterhouseCoopers, в Харкові працюють близько 450 IT компаній, серед яких 84% складають невеликі фірми до 80 співробітників. Середня зарплата програмістів в Харківській області на 25% нижче загальноукраїнської через високий рівень в Києві, однак, наприклад, тестувальники (QA фахівці) у Харкові оплачуються вище, ніж в інших регіонах. Ємність харківського IT ринку в 2017 році склала 803 млн. дол.

Раніше ми писали, що Харківська область — це один з провідних інтелектуальних центрів України, а вже потім прикордонний регіон.

Також повідомлялося, що 10 липня у Харкові відбулася презентація НП «Синергія», який планує стати першим в Україні, що ввійде до Міжнародної організації наукових парків IASP. НП «Синергія» створюють на площі близько 1500 кв. метрів - на території ХНУРЕ. Завершити роботи планують до вересня 2018 року. Після модернізації науковий парк міститиме 2 сучасні аудиторії для проведення лекційних занять; 2 класи, облаштовані комп'ютерною технікою Apple (iMac останнього покоління); 2 класи - з комп'ютерами на ОС Windows; низку лабораторій.

comments powered by HyperComments