У помешканні Василя Климентьєва знайдено другий пістолет

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 1 жовтня 2010, 20:01
Під час шостого ретельного обшуку помешкання головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва київські слідчі знайшли другий пістолет.
У помешканні Василя Климентьєва знайдено другий пістолет

Відомо, що попередні обшуки помешкання робили харківські правоохоронці. Слідчі припускають, що саме з цим пістолетом Василь Климентьєв пішов з дому у день зникнення. Але в той же час жодних відбитків пальців на знайденій зброї не виявлено.

Кожного разу після обшуків приміщення опечатувалося, тому експерти припускають, що пістолет у помешкання Василя Климентьєва був кимось підкинутий.

За словами заступника головного редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка, Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що зникнення Василя Климентьєва пов’язане з його журналістською діяльністю. Також Анатолій Могильов припускає, що це може бути помста або один із способів усунення Василя Климентьєва від роботи, з метою не допущення розголошення певної інформації.

Петро Матвієнко як колега зниклого журналіста вважає, що Василя Климентьєва в живих уже не знайдуть, хоча б через те, що він потім розказав би про тих, хто йому заподіював зло.

Відомо, що розслідування причин зникнення Василя Климентьєва одразу взялася контролювати міська влада. Але в той же час, чиновники одразу виявили своє негативне ставлення до редактора газети «Новий стиль».

За словами Петра Матвієнка, Михайло Добкін після зникнення Василя Климентьєва висловлювався так: «А хто знав, що існує така газета «Новий стиль» і її редактор Василь Климентьєв? – От і я не знав!..»

«Зараз Михайло Добкін мав би вибачитися перед мешканцями міста і родиною зниклого журналіста за таке халатне ставлення до розслідування цієї справи», - зауважив Петро Матвієнко.

Журналіст газети «Новий стиль» Юрій Хомайко теж вважає, що представники влади намагаються сформувати у людей негативне ставлення до Василя Климентьєва, і виходячи з міркувань про те, що він був поганим журналістом чи бізнесменом, не розголошувати результати слідства у справі його зникнення.

Петро Матвієнко під час прес-конференції також зауважив, що проти нього теж може бути вчинена якась провокація з метою формування негативного бачення газети «Новий стиль» в цілому. 

На запитання журналістів про те, чи були якісь погрози на його адресу, в зв’язку з чим і від кого, - Петро Матвієнко відповів, що цю інформацію розголошувати зараз не буде. Сказав лише те, що ним деякі особи дуже незадоволені у зв’язку з тим, що він дуже багато разів давав інтерв’ю журналістам  за фактом зникнення Василя Климентьєва.

 

comments powered by HyperComments