У Харкові відкрито почесне консульство Чехії

Неділя, 12 грудня 2010, 20:30
Ще одне представництво європейської держави створено в Харкові
У Харкові відкрито почесне консульство Чехії

Почесне консульство Чеської Республіки відкрито в Харкові. В слобожанській столиці вже працюють генеральні консульства Польщі та Росії, почесні консульства Австрії, Словенії, Вірменії. Для Чехії це перше почесне консульство в Україні.

До відкриття почесного консульства був приурочений українсько-чеський бізнес-форум у Харкові. Традиційні господарські зв'язки між Чехією та Слобожанщиною розвиваються по висхідній, особливо в провідній для обох країв галузі - машинобудуванні.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь тимчасовий повірений у справах Чеської Республіки в Україні Вітезслав Пивонька, Генеральний консул Чеської республіки в Донецьку Антонін Мургаш, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов.

Почесні консульства, які зазвичай очолюють громадяни країн перебування, не мають статуса офіційного дипломатичного представництва, тому віз не видають. Їх функція - сприяти розвитку економічного та культурного співробітництва між країнами. Серед харківських туристів Чеська Республіка користується значною популярністю, але шенгенські візи для її відвідування, як й раніше, доведеться отримувати у посольстві в столиці або у генконсульстві Чехії, яке розташоване в Донецьку.

Фото: Вікіпедія

comments powered by HyperComments