Пікет у мерії "Зранку - зарплату, ввечері - маршрути"

Середа, 22 грудня 2010, 15:50
На третій день страйку працівники "Міськелектротрансу" пікетували міську раду. Хронічні невиплати зарплати вкотре вже зупинили трамваї та тролейбуси Харкова.
Пікет у мерії "Зранку - зарплату, ввечері - маршрути"

Близько 150 представників ХКП "Міськелектротранс" та громадських організацій  пікетують другу сесію Харківської міської ради з вимогою погашення заборгованості із зарплат працівникам підприємства. Вони тримають плакати: "Зарплату працівникам "Міськелектротрансу", "Ні банкрутствам підприємств!", "Де гроші громади?", "Поверніть на Пушкінській трамвай", "Стоп беззаконню в Харкові". З 20 грудня в Харкові не працюють ані трамваї. ані тролейбуси.

Учасники акції зачитали резолюцію мітингу, в якій вимагають негайної виплати всієї заборгованості із зарплати працівникам "Міськелектротрансу", створення тимчасової комісії з вивчення стану підприємства за участю депутатів міськради, представників колективу "Міськелектротрансу" та громадських організацій. Також учасники акції вимагають виступу на черговій сесії міськради зі звітом про стан справ на підприємстві та плани розвитку на 2011-15 рр. директора ХКП "Міськелектротранс" Сергія Почепецького, негайно припинити роботи з демонтажу трамвайних шляхів, припинити реорганізацію підприємства, зокрема, не закривати тролейбусне депо № 2, Жовтневе трамвайне депо, трамвайні і тролейбусні маршрути. Крім того, протестуючі вимагають від прокуратури порушити кримінальні справи за невиплату зарплати на підприємстві.

За словами представника правозахисної групи "Прорвемося!" Андрія Ільгова, вчора представники міськелектротрансу були запрошені до харківського міського голови Геннадія Кернеса, який переконував їх вийти на маршрути за умови виплати частини заборгованості із зарплати, однак працівники підприємства відмовилися.

21 грудня віце-прем'єр -міністр Борис Колесников, який відвідав Харків і взяв участь у відкритті нової станції метро, пообіцяв фінансову допомогу уряду на покриття боргів перед комунальним транспортом.

comments powered by HyperComments