Вчора пікетував, сьогодні втратив бізнес. В Харкові почали карати підприємців-протестувальників

Ігор Алексєєв  |  Вівторок, 1 лютого 2011, 19:09
Харківські підприємці не готові примиритися з тиском влади та фіскальних органів. "Ми не дамо уряду Азарова проводити експерименти над підприємцями та ухвалювати життєво важливі закони в сирому вигляді" - заявив Олександр Шармар, керівник міської профспілки підприємців.
Вчора пікетував, сьогодні втратив бізнес. В Харкові почали карати підприємців-протестувальників

 

Сьогодні члени Харківської міської профспілки підприємців та Асоціації приватних працедавців передали голові Харківської обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну звернення із проханням захистити їхні інтереси. Підприємці просять звернутися до Президента, щоби той вимагав від силових структур та контролюючих орґанів припинити тиск на підприємців. Причиною звернення стало прицільне знесення торговельних наметів на ринку біля станції метро "імені Маршала Жукова"  саме тих підприємців, які брали участь в акціях протесту проти нового Податкового кодексу.

У зверненні описується така ситуація: саме ті підприємці, які були активними під час акцій протесту, стали об'єктом пильної уваги контролюючих орґанів. Більшість акцій протесту проти Податкового кодексу відбувалася наприкінці листопада попереднього року, і невдовзі після «податкового Майдану» податківцям, пожежникам, санітарно-епідеміологічній службі, міліції та іншим «перевіряльникам» стали відомі імена усіх незадоволених. Волею чи неволею вони були змушені розпочати тиск на підприємців – влада наказала лякати та придушувати.

Хто саме погано відгукувався про владу, виходив на протест та підписувався під зверненнями щодо ветування Податкового кодексу стало відомо, очевидно, із самих звернень, які підприємці писали на акціях протесту та передавали до орґанів місцевої влади. Не можна також виключати роботу «стукачів» та «оперативну діяльність правоохоронних орґанів».

Підприємці, які працюють давно, звикли до перевірок, як засобу тиску. Ті, хто уникає задобрення державних інспекторів «подачками» та веде бізнес чесно, зазвичай переживають перевірки успішно. Від незаконної поведінки перевіряючих допомагають юридичні знання та орґанізаційна підтримка, доступ до яких здобувається членством у спілках підприємців.

Але недавні події виявилися дійсно «крутим наїздом» влади на малий бізнес. Звичайно ж, зрозуміло, що звертатися із проханням про захист до орґанізаторів пресинґу – навряд  чи буде запорукою вирішення проблем із владою. Але цікаво було б подивитися, як Добкін на це звернення відреаґує.

comments powered by HyperComments