У Харкові утворився громадський суд. Міру покарання в кожному випадку визначатиме громада

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 12 квітня 2011, 16:22
Громадський суд буде відслідковувати корумпованих чиновників та приймати заяви від громадян. Уся інформація кожної справи буде публічною. Якщо якийсь чиновник зуміє виправдатись, то його занесуть у спеціальний «білий список», що значно підвищить його рейтинг.
У Харкові утворився громадський суд. Міру покарання в кожному випадку визначатиме громада

Про це та інше, під час прес-конференції повідомив голова громадської організації «Прорвемося» Андрій Ільгов.

За словами пана Андрія, громадський суд було організовано цілком законно, оскільки в Конституції України є стаття про самовизначення, яка дозволяє подібну діяльність.

«Самосудом це не вважатиметься, оскільки ми не йтимемо у двох чи втрьох когось бити. Ми будемо керуватись чинним законодавством. І виносити вердикт буде не одна чи дві людини, а громада», - додав Андрій Ільгов.

Громадські судді будуть приймати присягу і обиратись шляхом голосування. У зборі та обробці інформації, за словами представника «Громадської Ради Харківщини» Людмили Палянички, бере участь 109 громадських організацій.

Під час прес-конференції помічник депутата Харківської міської ради Ігоря Вировця Андрій Бородавка намагався звинуватити А. Ільгова в тому, що громадський суд формується лише з кількох організацій, а не з громадськості.

У відповідь на такі закиди, А. Ільгов повідомив, що в п’ятницю буде опубліковано список організацій, з яких утворюється громадський суд, і їх зареєстрована чисельність не буде меншою за 60.

Андрій Ільгов також повідомив, що запрошує всіх охочих долучитися до юридичного захисту чинної влади. На таку пропозицію миттєво відгукнувся Андрій Бородавка. Але покищо захисників для чинної влади бракує. Судове засідання буде значно цікавішим і об’єктивнішим, коли адвокатів у підсудних буде більше.

Перше засідання громадського суду відбудеться 14 квітня (в четвер) о 15.00 в приміщенні громадської організації «Поступ». Розглядатимуть справу міського електротранспорту.

Зібрана інформація по кожній справі зберігатиметься в архівах. Громадські судді вірять у те, що влада зміниться, і суди теж, і зібрана ними інформація через певний проміжок часу прийде до прокуратури, судів і виконавчої влади, і в недалекому майбутньому злочинці отримають покарання.

«Наша робота не буде марною», - додав Андрій Ільгов.

comments powered by HyperComments