Громадський суд міста Харкова у справі руйнування міського електротранспорту визнав винними Геннадія Кернеса та Сергія Почепецького

Жанна Титаренко  |  Четвер, 14 квітня 2011, 18:22
Такий вердикт винесло 13 присяжних перед громадою суддів, які керувалися виключно пунктами чинного законодавства України. Покарання для винних у цій справі може пропонувати кожен мешканець Харкова і після громадського узгодження таке рішення не буде вважатись самосудом.
Громадський суд міста Харкова у справі руйнування міського електротранспорту визнав винними Геннадія Кернеса та Сергія Почепецького

Геннадій Кернес нині є Харківським міським головою, а Сергій Почепецький – директором комунального підприємства міського електротранспорту.

Третім обвинувачуваним у справі руйнування міського електротранспорту був голова Харківського департаменту транспортного зв’язку Сергій Дульфан. Його громадський суд визнав не винним.

Головуючою судового засідання була Анна Гуляєва. Під час засідання, незважаючи на те, що це все таки громадський суд, достатньо чітко дотримувалась процедура його проведення. Виступили представники громадськості, тобто позивачі, і захисники Геннадія Кернеса, тобто адвокати. Самі відповідачі на засідання не з’явилися, але це не стало підставою для перенесення судового засідання. Були задані питання до адвокатів і до представників громадськості.

Захищати Геннадія Кернеса з усього міста Харкова прийшов у якості адвоката маловідомий правозахисник Володимир Рощин. І півтора хвилинний виступ згідно з регламентом мав Тимофєєв Сергій, який чомусь представився захисником Михайла Добкіна (голова Харківської обласної адміністрації, його справи на даному судовому засіданні не розглядалися).

Присяжні судді,
після детального обговорення речових доказів (документів) та слухання свідків звинуватили Геннадія Кернеса та Сергія Почепецького винними у руйнуванні системи міського електротранспорту, а зокрема: у зловживанні службовими повноваженнями, службовій бездіяльності, порушенні трудового законодавства, адміністративному тиску тощо. 

Громадські судді визнали не законним усунення трамвайних колій на вулиці Пушкінській, збільшення тарифів на проїзд у міському електротранспорті, заборгованість з виплат заробітної платні, відмову сплачувати виробнику за нові тролейбуси і багато іншого, пов’язаного з цією сферою. Повний перелік обвинувачень разом із доказами буде оприлюднений на сайті http://prorvemsa.in.ua, наданий засудженим і переданий до органів міської прокуратури.

comments powered by HyperComments