У який спосіб державні чиновники знущаються над дітьми війни?

Жанна Титаренко  |  Четвер, 21 квітня 2011, 12:02
Згідно з законом, діти війни мають право отримувати трішки більшу пенсію. Але щоб цього досягти, треба кілька місяців ходити до різних державних установ і по кілька годин стояти в щільних чергах. Оформлення пенсії діти війни починають із позову до суду.
У який спосіб державні чиновники знущаються над дітьми війни?

Дітьми війни вважаються ті люди, які народилися не пізніше 2 вересня 1945 року. Але, навіть, якщо людина народилася значно раніше, для неї процедура оформлення трішечки збільшеної пенсії не є спрощеною.

Так, уже кілька місяців у Московському районному суді міста Харкова (http://varta.kharkov.ua/politaktiv/analitika/1083479.html), щодня під дверима одного кабінету стоїть щільна черга із тих, хто подає позов до суду.

Потім, через певний проміжок часу, для того, щоб отримати відповідний документ виконавчої судової інстанції, пенсіонери по 4 або 5 годин стоять у чергах, щоб подати заяву, на отримання цього документу. Аналогічна черга стоїть і за отриманням самого виконавчого листа, з яким потім діти війни звертаються до пенсійного фонду.

Але хіба не можна одразу в один кабінет, подавати заяву до суду і заяву на отримання його рішення та рішення виконавчої судової інстанції? І взагалі, чому люди пенсійного віку, мають подавати до суду? Хіба в державі немає спеціальної бази даних про цих людей?

У такий спосіб знущаються над тисячами пенсіонерів. Уже неодноразово були такі випадки, що до Московського районного суду міста Харкова приїздила швидка медична допомога. Дехто кладе пігулки до сумки  заздалегідь, знаючи про те, що в черзі стане зле і без ліків не вистачить сил дочекатися своєї черги.

Вражає і те, що до суду приходять переважно старенькі бабусі і дідусі, а не їх діти чи внуки. Діти війни кажуть, що їх дочки і сини мусять ходити на роботу, бо якщо часто будуть відпрошуватися, їх звільнять.

Молодих людей у чергах дуже мало. А процедура оформлення документів є достатньо складною. Не всі розуміють, коли і в якій черзі треба стояти, що і в яку графу записувати.

Отаку повагу має держава до дітей війни, а зокрема, Московський районний суд міста Харкова.

comments powered by HyperComments