Після смерті батька й бабусі Світлана Терентьєва потрапила в інтернат, а помешкання зайняли інші люди, які до сьогодні не хочуть його звільняти

Жанна Титаренко  |  Середа, 1 червня 2011, 13:27
Світлана Терентьєва потрапила до інтернату 2001 р. і виховувалась там 8 років. Але у неї на руках залишилися всі документи на право мешкати в батьківському будинку, в тому числі й технічний паспорт.
Після смерті батька й бабусі Світлана Терентьєва потрапила в інтернат, а помешкання зайняли інші люди, які до сьогодні не хочуть його звільняти

2009 року Світлана звернулася до господарів помешкання. Але сім’я Якушевих відмовилась залишити будинок, пояснюючи це тим, що вони добудували ще одну кімнату, що начебто коштує 250 тисяч гривень і виселяться лише в тому випадку, коли отримають повну компенсацію.

Сирота звернула до правоохоронців з проханням виселити невідомих для неї людей з її помешкання. Але вони відмовилися, пояснюючи це відсутністю злочинних дій сім’ї Якушевих.
 Тоді Світлана звернулася до адміністрації інтернату, в якому виховувалась. Галина Брагіна допомогла дівчині знайти адвоката і сама стала на її захист.

З 2011 року почалася судова тяганина. Були спроби не допускати в зал засідання представників ЗМІ. Засідання часто проводились не в спеціально відведеному залі, а в звичайному кабінеті.
 Світлану Терентьєву прохали відмовитися від власного помешкання, скористатися сирітськими пільгами та стати на чергу отримання державного безкоштовного житла.

Про це та інше, під час прес-конференції повідомив адвокат Максим Корнієнко та Галина Брагіна.

Світлана Терентьєва, за словами адвоката, має повне право на батьківський будинок і не збирається відступати від боротьби за свою власність.

Максим Корнієнко звертався з письмовими зверненнями до Харківської облдержадміністрації та депутатів Харківської міської ради.

„Усі слухають цю історію, говорять, що їм дуже шкода дівчину, але потім нічого не роблять у цій справі”, - додав Максим Корнієнко.

Наразі звернення передано на розгляд міському голові Геннадію Кернесу. Дмитро Святаш, який є народним депутатом округу, де розташоване помешкання Світлани, за словами адвоката, теж не допомагає у вирішенні цієї справи.

Світлана Терентьєва місяць тому стала матір’ю. На жаль, довелось оформлювати пільги, бо дитину доведеться ростити і виховувати самій. Зараз дівчина проживає в гуртожитку.

За словами адвоката, сім’я Якушевих не зареєстрована в даному будинку і немає жодних прав там мешкати. Перед смертю бабусі Світлани Терентьєвої з ними була підписана угода про оренду помешкання терміном на 4 роки. Підписала документ бабуся і представник від батька. Угода, навіть не була нотаріально завірена, та й термін оренди давним-давно уже вийшов.

Сім’я Якушевих має дворічного сина, але його батько має харківську прописку, і власне помешкання. Добудована частинка будинку, за яку сім’я Якушевих вимагає компенсацію не була зареєстрована, і дозвіл на такі зміни ніхто не надавав.

За словами адвоката, прибудована частина з битої цегли, яка, імовірно, відкілясь крадена, не коштує 250 тисяч гривень, тому вони можуть її забрати собі.

Кілька тижнів тому Максим Корнієнко звернувся до представників ЗМІ. Вчора відбулося судове засідання Фрунзенського районного суду.
 „Суддя вперше наділа мантію, і вислухала сторону потерпілої”, - додав Максим Корнієнко.

Сьогодні відбулось чергове звернення до представників ЗМІ. Адвокат вірить у те, що сирота все ж таки отримає батьківський будинок (2 кімнати, 33 квадратних метри) і надалі мешкатиме в ньому.

comments powered by HyperComments