Мешканці Харківської області старше 45-ти років негативно ставляться до пенсійної реформи

Субота, 30 липня 2011, 16:57
Більшість мешканців Харківської області віком 45-59 років негативно ставиться до пенсійної реформи в Україні. Такі результати опитування, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень на гроші міжнародного фонду "Відродження". Про це 29 липня повідомила науковий співробітник інституту Світлана Щербань.
Мешканці Харківської області старше 45-ти років негативно ставляться до пенсійної реформи

За її словами, всього було опитано понад 600 мешканців Харкова та всіх районів Харківської області цього віку. 98 % з них знали про пенсійну реформу, однак тільки 3 % виступили за якнайшвидше її впровадження. При цьому 66 % опитаних заявили, що реформа не потрібна, 15 % налаштовані з приводу реформи вкрай песимістично, 3 % вважають, що реформа швидше потрібна і ще 3 % - що швидше не потрібна.

За словами С.Щербань, більшість опитаних підтримує думку, що пенсійна реформа посилить трудову дискримінацію щодо них, оскільки конкуренція на ринку праці збільшиться за рахунок того, що люди будуть пізніше йти на пенсію.

"Пенсійна реформа все одно не забезпечить виконання трудового законодавства. Реалізувати пенсійну реформу в тій редакції закону, яка є зараз, буде вкрай важко", - заявила С.Щербань.

comments powered by HyperComments