Працівники Харківського міського електротранспорту знову не отримують платню

Жанна Титаренко  |  Середа, 3 серпня 2011, 00:39
Водії, кондуктора та інші небайдужі люди вийшли на Майдан Свободи вимагати платню для працівників цієї галузі. Наразі, заборгованість з виплат сягає більше двох місяців.
Працівники Харківського міського електротранспорту знову не отримують платню

За підрахунками громадської організації «Прорвемся», прибутки Харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» за один квартал становлять не менше 18 мільйонів гривень. І цієї суми цілком достатньо для оплати праці водіїв,кондукторів, ремонтних робіт – тобто для повноцінного функціонування цього підприємства.

Під час пікету, водії скаржилися на те, що за участь у такій акції протесту, на їхній маршрут можуть не дати кондуктора, а потім висунути низку претензій і штрафів, за невиданий талон одному з пасажирів, який буде заздалегідь підісланий і знайдений.

Водночас, директор Харківського департаменту транспорту і зв’язку Сергій Дульфан пообіцяв обладнати міський електротранспорт системами відео нагляду. Також він поскаржився на те, що водії і кондуктора не привозять у депо всю виручку. Але незважаючи на це, Сергій Дульфан пообіцяв, що буде все добре.

Наразі, Харківська прокуратура за фактом не виплат зароблених окладів порушила кримінальну справу.

Така ситуація трапляється вже не вперше. Значна частина водіїв і контролерів вважають, що міська влада зумисне доводить підприємство міського електротранспорту до банкрутства.  

comments powered by HyperComments