Харків'яни завтра подякують полякам і вірменам за підтримку Євромайдану

Понеділок, 27 січня 2014, 17:41
28 січня активісти та небайдужі громадяни проведуть ходу до дипломатичних установ, розташованих у Харкові, з метою привернути їх увагу до - неналежного розслідування нападів на активістів під час проведення Євромайдану в Харкові; системних порушень громадського порядку при проведенні мирних демонстрацій громадою Харкова; безвідповідальності харківських правоохоронних органів, керівників міста та області щодо таких порушень
Харків'яни завтра подякують полякам і вірменам за підтримку Євромайдану

Москва, пікет  24 січня. Активіст показує поліцейському прапор, з яким нещодавно був на Майдані в Києві

Харківська хода почнеться завтра від Генерального консульства Республіки Польща (вул. Артема, 16) о 10:00  (- спочатку планувалось йти до генконсульства Росії, щоб висловити солідарність з росіянами, які підтримують Євромайдан,  далі вже рушити до інших консульських установ).

Але, як уточнили організатори вже сьогодні вдень, пікет під російським консульством взагалі не відбудеться. Будь-який пікет, який там може відбутися, не є частиною офіційної акції, наголошують ініціатори акції.

Також від імені організаторів акції оголошені ключові повідомлення, з якими Хода вирушає до дипустанов:

Генконсульство  Польщі  ( вул. Артема, 16; час  10:00-10:30):  Дякуємо за мужнє прийняття рішення про введення персональних санкцій, за підтримку Польщі та її громадян (не лише політиків, але й журналістів, активістів, простих людей), а також перепрошуємо за безглуздий і прикрий пікет марґіналів, що стався під харківським консульством 23 січня.

Почесне Консульство Німеччини (вул. Скрипника, 14-а, 10:50-11:20): Просимо активніше тиснути на свій уряд щодо прийняття персональних санкцій щодо президента України та його оточення.

Почесне Консульство Словенії (майдан Свободи, 8; 11:40-12:10): Просимо впливати на свій уряд щодо необхідності термінового прийняття санкцій щодо представників влади, відповідальних за порушення прав українських громадян.

Консульство Вірменії (проспект Правди, 1; 12:20-12:40): ми хочемо розділити з вірменами їхню скорботу за загиблим в боях у Києві Сергієм Нігояном та подякувати за те, що сини Вірменії не залишилися осторонь у нашій боротьбі за наші права.

Також метою Ходи є прохання до усіх дипломатичних установ нашого міста:

- активніше звернути увагу на злочинне застосування сили до мирних мітингів харків'ян  (25 та 26 січня) з боку найнятих владою "тітушок" та не вельми активну реакцію міліції на ці напади;

- неналежне розслідування нападів на активістів та організації під час проведення Євромайдану в Харкові та  Всеукраїнського Форуму Євромайданів 11-12 січня;

- безвідповідальність харківських правоохоронних органів, керівників міста та області щодо таких порушень.

Організатори ходи звертають увагу харків'ян на те, що часовий графік Ходи є досить умовним. Початок запланований на 10-у годину ранку, а далі учасники будуть намагатися дотримуватися зазначених часових відрізків, але, безумовно, можливі певні зміни з незалежних від нас обставин.

Будь ласка, приєднуйтеся до цієї Ходи та повідомте про неї якомога більшій кількості людей, оскільки наразі можливі будь-які провокації та напади на
мирні пікети. Чим чисельнішою буде ця акція — тим легше нам буде забезпечити фізичну безпеку її учасників.

Москва, 24 січня 2014 р. Пікетувати посольство України прийшли 250-300 осіб

Місце зустрічі:  Харків, вул. Артема, буд. 16  -  біля Генерального консульства  Республіки Польща в Харкові.

Маршрут:
Генеральне консульство Республіки Польща (вул. Артема, 16)
Почесне Консульство Німеччини (вул. Скрипника, 14-а )
Почесне Консульство Словенії (майдан Свободы, 8 )
Почесне Консульство Вірменії (проспект Правди, 1)

Ветерани польської "Солідарності" підтримують Україну

Організатори закликають людей приносити прапори, плакати, агітки, відозви, алекатегорично попереджають, що акція проводиться СУВОРО (!) БЕЗ ПАРТІЙНОЇ СИМВОЛІКИ.

На питання про деталі акції вам якнайкраще зможуть відповісти її безпосередні організатори:
Марія Заіченко, +38 050 959 39 03б  zaichman@gmail.com
та Юрій Сулима, +38 063 475 35 61,  iurii.sulima@gmail.com

Ми також готові надати вам необхідні коментарі та інформацію. Дзвоніть, пишіть: Іванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98, ivanna.skyba@gmail.com

Фото: Новый Регион 2; iPress.ua

comments powered by HyperComments