Про що писав Василь Климентьєв і чому зник безвісті?

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 1 жовтня 2010, 21:04
Головними героями газети «Новий стиль» були голова Харківської обласної податкової адміністрації Станіслав Денисюк, заступник обласної прокуратури Сергій Хачатрян та суддя Київського районного суду міста Харкова Володимир Плєтньов.
Про що писав Василь Климентьєв і чому зник безвісті?

Василь Климентьєв гостро критикував діяльність правоохоронних органів та влади вцілому.

На думку журналіста газети «Новий стиль» Юрія Хомайка, слідчі не відвели потрібну частину часу для вивчення та глибокого аналізу публікацій Василя Климентьєва. За словами пана Юрія, під час одного з допитів виявилося, що слідчий жодного разу не читав статі зниклого журналіста і нічого не знає про друковане видання.

Юрій Хомайко подарував слідчому правоохоронних органів один примірник газети «Новий стиль». Але для того, щоб вести слідство у правильному напрямі необхідно було б проаналізувати всі гострі публікації Василя Климентьєва.

Юрій Хомайко також наголосив на тому, що Василь Климентьєв писав об’єктивно і критикував не лише регіонівську, а й помаранчеву владу.

На запитання журналістів про те, чи були статі Василя Климентьєва чиїмсь замовленням, журналісти газети «Новий стиль» чітко відповіли що ні.

За словами Юрія Хомайка, Василь Климентьєв не брав грошей за свої публікації. Але в той же час пан Юрій не заперечує, що газеті не завадив би іще один спонсор і редакція не відмовилась би від додаткового фінансування за умови повної незалежності змісту публікацій від платні за них. Такої людини і до сьогодні не знайшлося.

Відомо, що редакція газети «Новий стиль» знаходилася в приміщенні помешкання Василя Климентьєва. Саме у тих кімнатах верстали і друкували газету, наклади якої виходили за власний кошт зниклого журналіста.

Ніхто також не приховує того, що в 1990-х роках Василь Климентьєв займався бізнесом. Потім його кілька разів підставили, і він почав займатися розповсюдженням інформації про діяльність чиновників та проведенням журналістських розслідувань. 

Щодо правдивості публікацій Василя Климентьєва, то у випадку невідповідності наведених фактів, на редактора газети «Новий стиль» могли б подавати до суду та вести відкриту полеміку. Але цього ніхто не робив.

Причини зникнення головного редактора газети «Новий стиль» ретельно замовчуються, а журналістам повідомляють лише різні припущення.

Міжнародна спільнота вимагає інформацію про зникнення Василя Климентьєва, і журналісти та громадськість Європи активно цікавляться ходом цього розслідування.

 

 

comments powered by HyperComments