Соціологічні опитування показали, що до Геннадія Кернеса прихильно ставиться лише 20% харківців

Софія Кришталь  |  Четвер, 23 вересня 2010, 23:48
Разом із тим, проголосувати за Геннадія Кернеса в силу різних обставин планує 23% мешканців міста, а за Арсена Авакова - 14%.
Соціологічні опитування показали, що до Геннадія Кернеса прихильно ставиться лише 20% харківців

12% виборців Харкова визначиться з кандидатом на посаду мера і партією за кілька днів до виборів.

47% опитаних становить молодь віком від 18 до 35 років.

За результатами досліджень центру Українського Соціологічного Стандарту, Партію Регіонів може підтримати на виборах 41% мешканців міста. Звідси легко бачити, що за кандидатуру Геннадія Кернеса рейтинговий показник є значно меншим.

Прихильність до Харківського осередку Комуністичної Партії України зросла з 5 до 8%.

Якщо вірити соціологічному дослідженню, то мером Харкова має бути Геннадій Кернес, а більшість депутатів із Партії регіонів. Але журналісти такі дослідження вже піддали великим сумнівам. Самі терміни проведення з 4 до 17 вересня не вкладаються ні в які рамки. Такі опитування треба робити в найкоротший термін, щоб мати зріз суспільної думки у певний період часу. 

На запитання журналістів про те, чи не є порушенням закону оприлюднення результатів таких опитувань, соціологи заявили що ні, і така інформація повинна триматися в таємниці лише за три тижні до дня виборів.

Для журналістів соціологи теж провели опитування. Кожний охочий отримав невеличку анкету з 8 запитань. Працівники ЗМІ мали можливість виставити бали за наявність свободи слова у Харкові та висловити своє бачення і прогнози на майбутнє, пов’язавши це з можливим приходом до влади Авакова або Кернеса.

Дехто з журналістів не наважився заповнювати анкету щиро, через те, що не було спеціальної зачиненої скриньки у яку можна було б вкидати свої анонімні відповіді. А давати свої правдиві відповіді прямо в руки малознайомій людині погодилися не всі.


 

comments powered by HyperComments