Геннадія Кернеса перевезли до шпиталю Ізраїлю

Вівторок, 29 квітня 2014, 14:14
Харківського мера, пораненого вранці 28 квітня під час ранкової пробіжки на Бєлгородському шосе в Харкові, вночі 29 квітня відправили на лікування в Ізраїль.
Геннадія Кернеса перевезли до шпиталю Ізраїлю

За інформацією Світлани Горбунової-Рубан, Генпрокуратура дала дозвіл на лікування мера за кордоном.

Печерський районний суд міста Києва 28 квітня за клопотанням захисту змінив частковий домашній арешт у відношенні Геннадія Кернеса на особисту поруку. Особисту порука взяв на себе один з депутатів Верховної Ради України.

«Пізно ввечері прилетіли ізраїльські лікарі. Оглянули. Вирішили, що він транспортабельний. О пів на третю ночі вже везли в аеропорт», – повідомив в Facebook директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Геннадій Кернес буде проходити подальше лікування в одній з клінік Ізраїлю. Близько 9:00 він прибув туди в супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів.

Директор Департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат повідомив, рішення про можливість переїзду було прийнято вночі 29 квітня після консиліуму ізраїльських фахівців і лікарів міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. А.И.Мещанинова.

За словами директора Харківського інституту загальної і невідкладної хірургії Валерія Бойка, відбулася стабілізація життєвих показників Геннадія Кернеса, що дозволило прогнозувати сприятливий переліт. Далі лікувати мера будуть ізраїльські лікарі, які мають значно більший досвід у лікуванні вогнепальних поранень.

Як зазначив Юрій Сороколат, фахівці як і раніше підтримують Геннадія Кернеса в стані медикаментозного сну і забезпечують вентиляцію легень.

Після огляду ізраїльські медики повідомили, що стан внутрішніх органів Геннадія Кернеса не викликає побоювання.

«Перший позитив з Ізраїлю – за словами тамтешніх медиків, стан внутрішніх органів Кернеса не викликає у них побоювання», – написав у Facebook Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, що Кернес отримав вогнепальне проникаюче поранення в спину вранці 28 квітня під час пробіжки. По меру стріляв снайпер з гвинтівки СВД калира 7,62 мм з лісу на ділянці по Бєлгородському шосе приблизно в півтора кілометрах від селища П'ятихатки.

Хірургічна операція з порятунку мера тривала дві години. У Кернеса було дуже сильна кровотеча, яку вдалося зупинити.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments