Кернес прилетів до України. Як зустрічали мера

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 17 червня 2014, 15:55
Геннадій Кернес повернувся сьогодні з Ізраїлю. У Харківському аеропорті його зустрічали з жовто-блакитними прапорами. Людей до аеропорту підвозили на спеціальних автобусах.
Кернес прилетів до України. Як зустрічали мера

Харківський міський голова Геннадій Кернес прилетів до Харкова близько третьої години дня. Після травми на хребті Кернес пересувається на інвалідному візку.

Біля VIP-терміналу аеропорту на мера чекала юрба людей. Їх привезли на спеціальних автобусах - вони стояли в районі проспекту Гагаріна близько другої години дня. 

Зустрічаючі принесли жовто-блакитні прапори та плакати з жовто-блакитними написами. 

Геннадій Кернес поспілкувався із журналістами біля аеропорту.

Він заявив, що підозрює в замаху на нього "високопоставлених чиновників". "У цій справі стирчать вуха людей, які сидять у кабінетах (...) і в силових структурах".

На запитання журналістів, чи повинна Україна підтримувати відносини з Росією, він відповів наступне: "Я вважаю, що Росія та Україна повинні бути, як ми кажемо, у відносинах дружби та згоди". Аргументував вінс вою думку тим, що харківські підприємства співпрацюють з російськими.

З приводу чуток про ймовірне призначення Кернеса на посаду губернатора Харківської області він заявив, що таких пропозицій не отримував.

Разом із Кернесом прилетів ізраїльський лікар Роман Барак. Він сказав, що його пацієнт робить успіхи, та вже за місяць може почати ходити. 

Після аеропорту Кернес, за його словами, їде до лікарів. Але він планує проводити зустрічі з мешканцямии міста в найближчому майбутньому.

Замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса було скоєно 28 квітня. Він вийшов на пробіжку, та близько півдня на Білгородському шосе в нього влучила куля. Невідомий стріляв Кернесові в спину.

Куля пройшла на виліт, проте пошкодила чимало внутрішніх органів. У Харкові меру зробили операцію, і в ніч з 28 на 29 квітня його після огляду забрали до Хайфи ізраїльські лікарі.

В Хайфі мерові зробили ще декілька операцій, в тому числі на хребті. Стан Кернеса вже значно кращий, але ходити він поки що не може.

comments powered by HyperComments