Хірургічна операція замість розслідування. Справу проти Кернеса призупинили

Ніна Жаровська  |  Середа, 30 липня 2014, 18:54
Генеральна прокуратура України призупинила кримінальну справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса через "важку хворобу". Він підозрюється у скоєнні злочинів за трьома статтями - «Катування», «Погроза вбивством», «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Зараз міський голова знову на лікуванні за кордоном.
Хірургічна операція замість розслідування. Справу проти Кернеса призупинили

Харків'янка Юля Гаджиєва, активістка організації "Демократичний альянс" поцікавилась, як іде розслідування справи проти Геннадія Кернеса. Дівчина написала запит до Генеральноої прокуратури України, де їй повідомили, що "через важку хворобу підозрюваного" розслідування справи було призупинене. Офіційну відповідь ГПУ Юлія виклала на своїй сторінці на Facebook.

Геннадій Кернес підозрюється за трьома статтями - «Катування», «Погроза вбивством», «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Йдеться про події 25 січня, коли в Харкові сталися сутички між прихильниками і противниками Евромайдана.

28 квітня на життя мера Харкова Геннадія Кернеса було скоєно замах. Він вийшов на пробіжку, та близько півдня на Білгородському шосе в нього влучила куля. Невідомий стріляв Кернесові в спину.

Куля пройшла на виліт, проте пошкодила чимало внутрішніх органів. У Харкові меру зробили операцію, і в ніч з 28 на 29 квітня його після огляду забрали до Хайфи ізраїльські лікарі.

В Хайфі мерові зробили ще декілька операцій, в тому числі на хребті. Проте поки Кернес персувається лише на візку.

До Харкова Кернес повернувся 17 червня. Разом із мером прилетів ізраїльський лікар Роман Барак. Він заявив, що за місяць його пацієнт зможе ходити.

У Харкові міський голова вже на наступний день після приїзду вийшов на роботу і провів засідання виконкому. 27 червня Геннадій Кернес відсвяткував своє 55-річчя. Проте вже за декілька днів Кернеса знову оперували в одній з європейських лікарень. За тиждень мер повернувся до Харкова. 

28 липня Геннадій Кернес підписав розпорядження, згідно якому обов'язки мера тимчасово виконує секретар міськради Олександр Новак - "через необхідність оперативного втручання" Генадія Кернеса. 

Мер планує повернутись до Харкова до 6 серпня - саме тоді має відбутися сесія міськради.

comments powered by HyperComments