Губернатор розказав, хто заважає харків'янам

Четвер, 7 квітня 2016, 14:04
До кінця року у Харкові планують закінчити процес декомунізації, відкрити станцію метро і завершити органний зал філармонії.
Губернатор розказав, хто заважає харків'янам

«Харківська область входить до трійки лідерів серед областей за соціально-економічними показниками, після Дніпропетровської і Київської. Коли я приходив в область, це було 21 місце. У нас серйозна міжнародна підтримка — ми підписали протокол про спільну діяльність з посольством США щодо боротьби з корупцією. У найближчому майбутньому підпишемо з ним спільний меморандум про спільну діяльність на території Харківської області. У нас хороші добрі відносини з представництвом ЄС — вони в квітні будуть відкривати в області центр розвитку підприємництва. Відкрито офіс Харківської області у Вашингтоні, щоб створювати майданчики для виходу харківських підприємств на світові ринки — і їм можуть користуватися й інші області», — розповів голова ХОДА Ігор Райнін в інтерв’ю виданню «Главком».

Він прокоментував результати місцевих виборів. «Робота обладміністрації, крім виборів, будувалася ще й на питаннях державної раціональності. У області — велика межа з зоною АТО і Росією. І для мене важливо було не допустити Слов'янська, який у багатьох районах Харківської області через певну ментальність населення було легко влаштувати. Ми багато часу приділяли цим територіям, і це дало певний результат ... Але за рахунок підвищеної уваги, яку ми приділили там, «просіли» результати в Харкові», — зазначив губернатор, додавши, що «люди, які живуть в області, ближче до реальних справ, а не будують планів щодо завоювання Всесвіту. У великих же містах населення піддається впливу популізму, яким політики дуже активно користуються. І багато виборців просто помилилися».  

Керівник області розказав, що у місцевих радах зазвичай ніякої більшості або коаліції не існує, рішення ставляться на розгляд господарські. На Харківщині депутати голосують майже одностайно. «При цьому в той же облраді дискусії на комісіях по три-чотири години йдуть, і немає загального «одобрямсу» і єднання. Просто ми багато працюємо, щоб була спільна позиція. Зрозуміло, що є окремі реляції, що нібито хтось з кимось домовився. Так я скажу: домовилися — це в Кривому Розі, це очевидно і явно. Коли від демократичної сили був висунутий немісцевий кандидат, який був далекий від перемоги. Зараз вони роблять вигляд, що хтось когось обдурив і помилився, але це — конкретний політичний договірняк. А якщо фракція БПП вважає, що треба голосувати за бюджет, то треба це робити хоч з «Оппоблоком», хоч з «Відродженням», хоч з чортом лисим. У місцевих радах, на відміну від Ради, немає політичних питань — це чорнова поточна робота, на якій зараз дуже сильно тримається держава, коли Кабмін і Верховна Рада практично не працюють вже три місяці», — прокоментував голова ХОДА. Водночас він підкреслив, що будь-які вибори нині неконструктивні для країни, але «поки все буде так перевернуто з ніг на голову в Верховній Раді, Кабінеті міністрів, у нас нічого не вийде».

«У Харківській області сім міст обласного значення, до мерів яких у мене абсолютно однакове ставлення. Всі мери працюють в фарватері регіонального розвитку, який їм задає обласна влада, і я їм за це вдячний, незалежно від партійної приналежності. Тому що всі розуміють, що якщо ми влаштуємо в області таку вакханалію, яка відбувається в законодавчій і виконавчій владі на центральному рівні, це буде дуже сумно для всієї України. Адже Харків — її форпост, а частина області входить в зону АТО», — підкреслив Ігор Райнін. У найближчих планах по Харкову — закінчити процес декомунізації, бо в місті найбільша кількість об'єктів, що можуть підпадати під закон, відкрити на День незалежності станцію метро і завершити органний зал філармонії.

Губернатор зазначив, що працюватиме там, куди призначить президент, але в області є деякі справи, які б він хотів завершити.

Нагадаємо, «Блок Порошенко», місцеву облорганізацію якого очолює Ігор Райнін, на останніх виборах до міськради показав невисокий (як для партії влади) результат в 7%. Перемогу в Харкові святкувало «Відродження». Зазначимо, що Ігор Райнін — людина з команди Бориса Ложкіна, якому пророкують швидкий відхід з Адміністрації президента до уряду. За деякими версіями, в такому випадку Райнін може повернутися на роботу в АП. Сам глава Харківської ОДА бадьоро заявляє, що готовий працювати там, де вважатиме за потрібне президент, але хотів би завершити в області.

comments powered by HyperComments