Юрій Сапронов: Щоб стартувати, потрібні гроші. Кредити — дорогі, краще — інвестиції

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:42
Відкриваючи Третій міжнародний бізнес-форум «Україна 2016: виклики та можливості», президент Superior Golf & Spa Resort Юрій Сапронов поділився рецептами виживання під час політичних і фінансових криз.
Юрій Сапронов: Щоб стартувати, потрібні гроші. Кредити — дорогі, краще — інвестиції

«У такі кризи виживає близько 30% компаній. Вистоять ті, хто може згрупуватися, правильно реструктурувати бізнес, скоротити власні витрати і поміняти стратегію», — заявив бізнесмен.

За його словами, зараз через високий рівень безробіття на ринку велика кількість вільних кваліфікованих кадрів.

«Бізнес може дістати класних фахівців практично даром. І це — перша можливість, яка, в тому числі, нам відкриває європейські ринки», — упевнений Юрій Сапронов.

По-друге, на думку президента Superior Golf & Spa Resort, у Харкова з його населенням 1,5 млн. Чоловік навіть в умовах кризи зберігається значне внутрішнє споживання.

«Але для того, щоб стартувати, потрібні гроші. Кредитні гроші незмірно дорогі. Більш оптимальний спосіб — залучити інвестиції», — вважає Юрій Сапронов.

Нагадаємо, міжнародний бізнес-форум відбувся в Харкові втретє. Є кілька новинок, зокрема, вперше цього разу захід відбудеться у два дні — 7 і 8 квітня. Також на ньому була присутня велика польська місія, а хедлайнером виступив екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош. Під час бізнес-форуму Яніка Мерило висловила сподівання на впровадження e-goverment, а Олександр Медовий розповів про проблеми IT. Організовується захід з ініціативи місцевих підприємців як реакція на ситуацію в країні. Щороку форум відвідують близько 400 учасників. Переважно це власники, директори і менеджери компаній. Актуальний список виступаючих і програма є на сайті: businessforum.kharkov.ua.

comments powered by HyperComments