На шкільні автобуси і ПТУ планують витратити майже 50 мільйонів гривень

Вівторок, 12 квітня 2016, 18:18
У четвер, 14 квітня, відбудеться пленарне засідання IV сесії Харківської обласної ради.
На шкільні автобуси і ПТУ планують витратити майже 50 мільйонів гривень

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична нагадала, що у 2015 році відновлено кілька програм, які продовжать реалізовуватися і у 2016-му.

«На найближчу сесію обласної ради буде винесено питання про виділення в 2016 році 17 мільйонів гривень для придбання нових шкільних автобусів. Також буде виділено чимале фінансування для зміцнення матеріально-технічної бази установ сфери освіти», — цитує віце-губернатора прес-служба ХОДА.

Обладміністрація також виносить на розгляд розподіл 30 мільйонів гривень субвенції для фінансування ПТУ в містах обласного значення. Рішення в повному обсязі спрямувати ці кошти на підтримку профтехосвіти прийняв голова ХОДА Ігор Райнін.

«На даний момент, крім 30 мільйонів гривень субвенції, розподіл яких ми виносимо на найближчу сесію обласної ради, фінансування також виділено з місцевих бюджетів кожного з міст обласного значення», — зазначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, реформування мережі середньої освіти передбачає укрупнення малочисельних шкіл і створення у кожній області опорних, які будуть оснащені за останнім словом техніки. У маленьких селах та містечках держава фінансуватиме лише навчання молодших школярів, існування старшої школи покладено на місцеві бюджети. Водночас планується організація підвозу учнів і вчителів до нових освітніх закладів. Пілотний проект стартує 1 вересня 2016 року.


На наближчій сесії облради розглядатиметься також фінансування обласних програм з тероборони і протидій терористичній загрозі у сукупному розмірі майже 10 мільйонів гривень.  

comments powered by HyperComments