Жан-Андре Барбоза може очолити харківський завод

Середа, 13 квітня 2016, 13:18
Комітет з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку визначився з кандидатами на посади очільників «Укрзалізниці» та «Електроважмашу».
Жан-Андре Барбоза може очолити харківський завод

Головним над залізничниками Кабінету Міністрів України рекомендуватимуть призначити Войцеха Бальчуна, а на харківській завод — Жана-Андре Барбозу.

«Жан-Андре Барбоза має понад 17 років професійного досвіду, в тому числі на управлінських посадах, у сфері важкого машинобудування та виробництва будматеріалів. Наразі обіймає посаду віце-президента та регіонального директора по Центральній та Східній Європі в компанії Areva — французька промислова група, яка займається розробкою та виробництвом обладнання для атомної та альтернативної енергетики. Має досвід антикризового управління, реструктуризації бізнесу, розвитку бізнесу та виходу на експортні ринки. Має досвід роботи в країнах Східної Європи, СНД та Україні. Окрім іспанської та французької, володіє також англійською, польською та російською мовами. Громадянин Франції та Мексики», — повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що конкурсний відбір проходив у два етапи відповідно до порядку, визначеного постановою КМУ. На першому конкурсні пропозиції кандидатів розглянули комісії при Комітеті, а потім за справу взялися у самому Комітеті. Обирати довелося з 5 найкращих кандидатур. Перший етап конкурсного відбору по «Електроважмашу» пройшли: Андрій Захарчук, Дмитро Костюк, Жан-Андре Барбоза, Ігор Чумаченко та Назар Ванюшин.

Конкурс на посаду керівника ДП «Завод «Електроважмаш»  був оголошений 19 лютого 2016 року. В конкурсі взяли участь 38 претендентів. Завод підпорядковується Мінекономрозвитку і входить до топ-100 найбільших держпідприємств України. Тут виготовляють транспортне обладнання для шахт і залізниць, турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Це обладнання використовується у понад 40 країнах світу.

Нагадаємо, у Міністерстві економічного розвитку кардинально переглянули підхід до керівництва компаній. Це, передусім, стосується формату їх призначення. Керівникам платитимуть від 400 тисяч гривень.

 
comments powered by HyperComments