Гроші на вибори, субвенції і дотації. Внесені зміни до бюджету області

Четвер, 14 квітня 2016, 13:03
Під час пленарного засідання 14 квітня депутати облради погодили внесення змін до головного фінансового документу області.
Гроші на вибори, субвенції і дотації. Внесені зміни до бюджету області

Перелік змін, зокрема, передбачає прийняття з державного бюджету до обласного субвенції (206,6 тис. грн.) на проведення виборів депутатів та голови об’єднаної Старосалтівської громади. В подальшому гроші передадуть бюджету Вовчанського району). Також Полтавська, Чернігівська та Сумська області з обласних бюджетів передали субвенції для Харківського міжобласного центру клінічної генетики та пренатальної діагностики (на проведення скринінгу новонароджених дітей) на загальну суму 1 млн. 99 тис. грн.

З державного бюджету також прийнято стабілізаційну дотацію в сумі 30 млн. 53 тис. грн. для професійно-технічної освіти міст обласного значення (Ізюму — 3 млн. 691,6 тис. грн.; Куп’янську — 7 млн. 182,6 тис. грн.; Лозовій — 7 млн. 6,1 тис. грн.; Люботину – 2 млн. 443,1 тис. грн.; Первомайському – 3 млн. 13,1 тис. грн.; Чугуїву – 6 млн. 717,1 тис. грн.).

З обласного бюджету обласному бюджету Полтавської області передано субвенцію (1 млн. 619 тис. грн.) для компенсації витрат Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева як міжобласного спеціалізованого медичного закладу з надання психіатричної допомоги хворим Харківської області, а міському бюджету Куп’янська (187 тис. грн) — для компенсації витрат Куп’янської центральної міської лікарні.

Від обласного бюджету Донецької області — субвенція (1 млн. 313 тис. грн.) для Харківського обласного центру служби крові (на переробку плазми).

623 тис. грн. субвенції з бюджету Первомайського передано для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в місті. .

Також збільшені асигнування (на загальну суму 327 млн. 434,1 тис. грн.) на утримання установ, розвиток матеріально-технічної бази та фінансування окремих обласних програм і заходів. Зокрема, програм розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки (3 млн. 650 тис. грн); соціального захисту населення області на 2016-2020 роки – 12 млн. грн (збільшення субвенції місцевим бюджетам на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони); соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки – 1 млн. 440 тис. грн (збільшення субвенції місцевим бюджетам на проведення відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківщини осіб, які брали участь в антитерористичній операції); капітальних видатків по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства області на суму 63 млн. 293 тис. грн.

На охорону та раціональне використання природних ресурсів передбачаються видатки спецфонду в сумі 42 млн. 999 тис. грн., на виконання обласної Програми забезпечення молоді житлом на 2014-2017 роки — 2 млн. 195 тис. грн, з яких 2 млн. 71 тис. грн. (для надання пільгового довгострокового кредиту громадянам на будівництво, реконструкцію та придбання житла, решта). Також передбачено фінансування на надання кредитів суб’єктам підприємницької діяльності в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області (300 тис. грн.).

Завдякки перерозподілу коштів передбачено фінансування придбання підручників і посібників учням 4-х та 7-х класів на загальну суму 56,193 тис. грн; видання, придбання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів в сумі 4 млн. 423 тис. грн, з яких 81,9 тис. грн – по установах, що утримуються з обласного бюджету, 4 млн. 341 тис. грн – у вигляді цільової субвенції районам і містам обласного значення; спеціалізовані лікарні на загальну суму 4 млн. 650 тис. грн; Центр служби крові для часткового забезпечення витратними матеріалами (контейнерами) для заготівлі крові та її компонентів у зв’язку із відсутністю централізованих поставок МОЗ України – 2 млн. грн; спеціалізовані поліклініки – 660 тис. грн; лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на лікування методом гемодіалізу – 22 млн. грн, з яких для лікування на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу – 10 млн. грн, на лікування хворих на діабет – 12 млн. грн (кошти будуть передані у вигляді цільової субвенції місцевим бюджетам, в тому числі – Харкову – 5 млн. 765 тис. грн, районним бюджетам та містам обласного значення – 6 млн. 234 тис. грн).

Нагадаємо, облрада також затвердила програми тероборони, цивільної й антитерористичної безпеки. Депутати всіх 6 фракцій обласної ради проголосували за всі три програми одноголосно.

comments powered by HyperComments