У області нема грошей ремонтувати автошляхи до зони АТО

Четвер, 21 квітня 2016, 07:40
Утримання у належному стані транспортних артерій Харківщини забезпечено фінансами лише на десяту частину.
У області нема грошей ремонтувати автошляхи до зони АТО

«Безумовно, ми повинні приділяти увагу таким важливим напрямам, як Сумська траса, дорога на Ізюм і далі — на Слов’янськ. Без підтримки держави ці питання не вирішаться, адже зазначені дороги мають державне значення, і саме держава піклується щодо їх стану та обслуговування. Те ж саме стосується і напрямів на Вовчанськ та Лозову», — зазначила Юлія Світлична під час засідання Харківської ради регіонального розвитку.

Присутні підтримали звернення до Кабміну щодо збільшення фінансування з державного бюджету ремонтних робіт на дорогах стратегічного значення.

«За нашою оцінкою, область забезпечена фінансами на ремонт доріг усього на 10% від потреби. У зв'язку з цим ми звертаємося до Кабінету міністрів для того, щоб відповідні доручення були дані міністерствам, і держава виділила кошти для того, щоб ремонтувати ті дороги, які мають стратегічне значення, — пояснила заступник голови ХОДА. — Через Харківську область проходить достатньо багато транспортних маршрутів, які піддаються особливому навантаженню. По них курсує техніка у напрямку зони антитерористичної операції, а також досить великий потік машин. У зв'язку з тим, що полотно й так було в недостатньо хорошому стані, плюс навантаження — це все дало, звичайно, дуже погані результати. На сьогоднішній день національні дороги, крім як державі, нікому ремонтувати, тому що це — не в повноваженнях облдержадміністрації».

Юлія Світлична нагадала, що облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення».

Заступник керівника області навела приклад успішної взаємодії регіональної та центральної влади у питанні ремонту доріг: на трасі Чугуїв-Мілове зараз проводяться роботи.

Нагадаємо, Юлія Світлична під час засідання Харківської ради регіонального розвитку також запевнила, що влада буде йти на рішучі дії та приймати непопулярні рішення задля досягнення результату.

Фото — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments