Заради миру та єдності. «Південний пост» провів благодійний концерт (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 21 квітня 2016, 10:16
У приміщенні вокзалу станції «Харків-Пасажирський» організували свято. Воно мало показати присутнім, що спільного у них більше ніж того, що їх роз’єднує.
Заради миру та єдності. «Південний пост» провів благодійний концерт (фото)

Концерт організований зусиллями волонтерів «Південного посту». Через несприятливу погоду організатори вимушені були провести його в приміщенні вокзалу, а не на площі, як це планувалося заздалегідь. Свято було суто благодійним. Всі зібрані кошти підуть на забезпечення діяльності волонтерської групи «Південний пост». Вона, як відомо, займається тим, що зустрічає військових, які повертаються із зони АТО.

До концерту долучилося чимало музикантів як із Харкова, так і з інших міст України. Деякі з них вже давно беруть участь в подібних заходах. Це гурт «Папа Карло», бард Микола Воловик, «трубач Майдану» Костянтин Олійник тощо. Виступали також дитячі музичні та танцювальні колективи. Згодом до них приєдналися артисти та виконавці Волонтерського Агітпотягу «Труханівська Січ».

Ігор Березюк: «Я поет, я музикант. Я співаю хоч в раю, хоч у пеклі. Моє призначення – співати, організувати простір, іти до людини, до душі. І співати. Я з тих кобзарів, що несуть слово, музику, натхнення, світло. Гітара – моя кобза. Я вважаю, що роблю свою справу».

Під час концерту всі охочі могли приєднатися до плетіння маскувальних сіток. Окрім цього, волонтери провели майстер-клас з виготовлення маків до 8 Травня, які вже стали загальним символом пам’яті Другої світової війни.

Ганна Кохановська, координаторка ВГ «Вставай поруч»: «Скоро вся Європа буде відзначати роковини трагічних подій Другої світової війни. І прийнято, що символом цього дня є мак. Для того, щоб у людей була можливість виготовити такий символ, ми вирішили показати, як це можна зробити. Альтернатива георгіївської стрічки повинна бути».

За задумом організаторів, цей концерт має об’єднувати як самих харків’ян, так і мешканців інших міст України.

Віктор Трубчанов, координатор ВГ «Південний пост»: «Сьогодні концерт буде представляти певну кількість волонтерських рухів. Окрім того, з Києва прибуває «Труханівська Січ». Там дев’ять вагонів. Їдуть волонтери, артисти. Наша сьогоднішня зустріч – це як певний символ сполуки. Незалежно від того, якою мовою українці спілкуються і де вони проживають».

comments powered by HyperComments