Райнін попросив у Гройсмана 180 мільйонів

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:29
Зима суттєво погіршила стан харківських доріг. За офіційними даними, порівняно з минулим роком, кількість ям на мережі трас загального користування зросла в три рази.
Райнін попросив у Гройсмана 180 мільйонів

«Мережа доріг загального користування області становить 9634 км і є найбільшою в Україні. Останнім часом, через складну ситуацію на Сході України, рух великовантажного транспорту збільшився, що в свою чергу негативно вплинуло на стан автомобільних доріг на основних маршрутах руху області, а саме Донецькій і Луганській області, яка з'єднує Харківську та Сумську області», — сказано в листі голови ХОДА Ігор Райнін на ім'я Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У зв'язку з цим губернатор просить голову уряду розглянути питання про додаткове фінансування ремонту на найбільш уражених ділянках автодоріг. Розрахунково, сума складає 180 млн.грн.

Автомобільна дорога №М-03 Київ-Харків-Довжанський: на ділянці від Чугуєва до Ізюма — 15 млн. грн., на ділянці від Ізюму до межі Харківської та Донецької області — 50 млн. грн.

Автомобільна дорога Чугуїв-Мілове, на ділянці від Куп'янська до кордону з Луганською областю — 60 млн. грн.

Автомобільна дорога Харків-Охтирка — 30 млн. грн.

Автомобільна дорога Харків-Вовчанськ — 25 млн. грн.

Нагадаємо, в цьому році державою для Харківської області передбачено 126 млн. грн. на роботи по ремонту доріг загального користування, на проведення поточного середнього ремонту - 101, 5 млн. грн. В ХОДА неодноразово заявляли, що виділених і власних коштів не вистачить на те, щоб зробити шляхи проїздними. Але ремонт планують починати, не зволікаючи.

comments powered by HyperComments