Очільники міста і області вшанували жертв військових конфліктів на Меморіалі Слави

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 8 травня 2016, 11:37
На Меморіали Слави у Харкові 8 травня відбулися офіційні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення
Очільники міста і області вшанували жертв військових конфліктів на Меморіалі Слави

У покладанні квітів взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Райнін, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, представники дипломатичних місій у Харкові, духовенство, ветерани АТО, представники громадських організацій та пересічні мешканці міста.

Перед учасниками заходу пройшли урочистим маршем курсанти військових вишів Харкова. Представники духовенства відслужили молебень за загиблими внаслідок військових конфліктів.

У Харкові вшанували жертв військових конфліктів - фото 2

"8 травня – це державне свято, встановлене Президентом України Петром Порошенком, це День пам'яті та примирення. Дійсно, потрібно вклонитися героям, усім тим людям, які принесли перемогу у Другій світовій війні, які захищали нашу Батьківщину, нашу країну, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок за межами нашої країни і, безумовно, тим хлопцям, які захищають і захищали рубежі нашої країни в зоні антитерористичної операції", - сказав Райнін.

У Харкові вшанували жертв військових конфліктів - фото 4

Він зазначив, що зараз на території Харківської області проживають 3,5 тисячі ветеранів Другої світової війни сьогодні проживають в області. Для їх підтримки напередодні 8-9 травня було виділено 76 млн грн з державного бюджету і 2 млн грн з обласного бюджету.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають День пам'яті та примирення. Раніше військово-патріотичні та громадські організації Харкова вирішили об’єднатися, щоб не допустити провокацій під час масових заходів 8 та 9 травня.

comments powered by HyperComments