Харківські байкери завітали до Кернеса з колективним позовом прти обмежень руху на деяких вулицях

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 24 травня 2016, 19:59
Харківські мотоциклісти протестують проти рішення сесії міськради про заборону руху мотоциклів на деяких вулицях міста.
Харківські байкери завітали до Кернеса з колективним позовом прти обмежень руху на деяких вулицях

Як повідомляють організатори, від міськради мотоциклісти повезуть колективний позов до Харківського окружного адміністративного суду.
До протестувальників вийшов міський голова Геннадій Кернес і запевнив: обмеження потрібні і вони будуть розроблятися спеціальною комісією при міській раді.

За інформацією «Сегодня» в пікеті беруть участь до 60 мотоциклістів. Як розповів виданню один з учасників пікету, правозахисник Роман Лихачов, він не знайшов жодної законної підстави для прийняття міськрадою такого рішення.

Як відомо, Геннадію Кернесу належить готель «Національ», який розташований по проспекту Науки, 21. Вікна апартаментів, де безпосередньо проживає мер, виходять на проспект Леніна, який харківські байкери і рейсери облюбували для нічних гонок, пише видання «Справжня Варта».

Таким чином, міський голова показав, що ніщо людське йому (як і жителям інших будинків по проспекту Науки) не чуже. Звідси - відоме «антібайкерское» рішення міськради.
У той же час, як пише на своїй сторінці в соцмережі Facebook Віктор Козоріз з громадської організації «Товариство учасників руху», Кернес повідомив присутніх, що у нього також є два мотоцикли, тільки він ними не користується, тому що їздить на інвалідному візку.

«Кернес також сказав, що може показати ці мотоцикли. У той же час в деклараціях Харківського міського голови 2015 року, 2014 2013 рік нічого не сказано про ці транспортні засоби. Отже, він або збрехав, що є два мотоцикли, або спеціально приховав їх від податкових органів, які не внісши в декларацію про доходи. Нехай з цим розбирається прокуратура і Антикорупційне бюро », написав він.

Нагадаємо, на позачерговій сесії депутати міськради прийняли рішення про обмеження руху мотоциклістів по деяких вулицях міста.
 

comments powered by HyperComments