На Харківщині вже було зареєстровано 89 ДТП за участі дітей

Вівторок, 31 травня 2016, 21:33
У Харкові та області було зареєстровано 89 дорожньою-транспортних пригод за участі дітей. 5 учасників загинуло, 97 отримали травми.
На Харківщині вже було зареєстровано 89 ДТП за участі дітей

Про це розповів Олег Никоненко, старший інспектор відділу превентивної діяльності Нацполіції в Харківській області. Він розповів, що на сьогоднішній день на території Харкова та області зареєстровано 1002 дорожньо-транспортні пригоди. 13 учасників загинули, 255 були травмовані. Щодо дітей до 18 років, то тут ведеться окремий облік. «Станом на сьогоднішній день на території Харківської області зареєстровано 89 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей, – розповів Никоненко, – 5 учасників, на жаль, загинули. І 97 були травмовані. Минулого року було зареєстровано 89 випадків. 4 загинули, 94 були отримали травми. Цифри майже такі, що були минулого року».

Ця статистка була оприлюднена під час прес-конференції, присвяченої аварії, в якій нещодавно загинув 12-річний школяр. Спікери виснули свої версії щодо причин цієї трагедії. Проте жоден з них не заперечив того, що дітей необхідно навчати правилам дорожнього руху.

«Майже кожен день в два-три, а то чотири загальноосвітні чи дитячі заклади приїжджають патрульні поліцейські, які поширюють знання щодо всіх учасників дорожнього руху, – розповіла Марина Кульбачна, інспектор Управління патрульної поліції у Харкові, – тобто, діти повинні знати свої права та обов’язки як пасажири, пішоходи та велосипедисти. Ми наголошуємо на тому, що на проїзджу частину велосипедисти можуть виїжджати тільки після 14 років. Багато дітей про це знають. Бо це дуже небезпечна ділянка. Діти також повинні орієнтуватись у знаках. Ми приділяємо увагу практичним заняттям. Ми проводимо їх з першого класу для того, щоб діти вчилися грамотно переходити проїзджу частину, грамотно реагувати на всі сигнали світлофору та дорожні знаки».   

comments powered by HyperComments